1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Nero goinng all crazy.Help Pls!

Discussion in 'CD-R' started by IdleWild, Aug 16, 2004.

  1. IdleWild

    IdleWild Member

    Joined:
    Jun 16, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi
    I just installed Windows XP Pro (I know,what I was thinking!) Anyways now I can't get My Nero to burn Cds at all.
    I face 2 problems
    When I put my samsung 48x CD-R ,all it says is 'Please insert an empty medium' It doesnt matter how many different samsung cds I put it says the same

    Secondly I tried burning a Samsung CD-RW 80, I didndt get an empty recorder message but both times it stopped burning after 4 minutes.

    I upgradged my nero to 5.5.10.56 but that didnt solve the prob too.

    Does that mean that there is a porblem with my CD Burner and not the ahead software?

    Any help would be appreciated.
    Thank You
    Tanya
     
  2. Nephilim

    Nephilim Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 13, 2003
    Messages:
    14,942
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    Hi,

    For your symptoms I'd suggest installing an ASPI layer. ASPI is a driver layer that sits between your burner and software. Here's a link to the download and instructions:

    http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=101614

    Let us know if this helps :)
     
  3. IdleWild

    IdleWild Member

    Joined:
    Jun 16, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi Nephilim
    I did what u suggested and downloaded the 1.8 version but it doesnt install correctly.This is what it says


    LOG0143: *****************************************************************
    LOG0144: Starting ASPICHK installer on Tue Aug 17 00:09:44 2004
    ASPICHK0438: OS = Windows NT (5.01.2600)
    UPGRADE1004: c:\windows\system32\wnaspi32.dll dated 07/17/2002 03:50:56, 45056 bytes.
    UPGRADE1062: c:\windows\system32\wnaspi32.dll version 4.71.2.0
    UPGRADE1004: c:\windows\system\winaspi.dll dated 07/17/2002 10:52:26, 4455 bytes.
    UPGRADE1101: Unable to get c:\windows\system\winaspi.dll version info size 0x00000714
    UPGRADE1004: c:\windows\system32\drivers\aspi32.sys dated 07/17/2002 03:23:02, 16877 bytes.
    UPGRADE1062: c:\windows\system32\drivers\aspi32.sys version 4.71.2.0
    UPGRADE1004: c:\windows\system\wowpost.exe dated 07/17/2002 10:52:34, 3535 bytes.
    UPGRADE1101: Unable to get c:\windows\system\wowpost.exe version info size 0x00000714
    ASPICHK0522: Inconsistent version numbers among components
    ASPICHK0592: ASPI installation has problems
    LOG0218: Closing installer log on Tue Aug 17 00:09:44 2004
    LOG0219:


    What shall I do now?
    Thanks
     
  4. Nephilim

    Nephilim Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 13, 2003
    Messages:
    14,942
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    Hi,

    I'd recommend going to the ForceASPI folder and try the following:

    Run DUMPASPI to back up your current layer.

    Run KILLASPI to wipe completely wipe the layer you have in order to give you a clean slate.

    Now follow the installation steps you did before :)
     
  5. IdleWild

    IdleWild Member

    Joined:
    Jun 16, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi,
    It got installed correctly(many tanks for that) but I still get the same prob!

    Do you think I should go and buy a diff brand of CD-R cos the one Im using have been lying around since ages.

    Thanks Again
     
  6. Nephilim

    Nephilim Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 13, 2003
    Messages:
    14,942
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    Trying different media would certainly be a good thing :)
     

Share This Page