1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Nero/Shrink won't burn dual layer

Discussion in 'DVDR' started by Noobon, Dec 18, 2004.

  1. Noobon

    Noobon Member

    Joined:
    Dec 17, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have a Benq Dual Layer +- Burner. Nero 6 refuses to recognise the dual layers disks.. it thinks they are CD-R ?? It is ok with 4.7Gb DVD's but not 8.5 Gb.

    I tried using DVD Shrink to burn via Nero also and that also won't work, same problem

    Anyone know what problem is?
     
  2. bbmayo

    bbmayo Active member

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    5,088
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    What version of Nero are you using? Mine ver 6.6.0.3 works fine on DL media.
     
    Last edited: Dec 18, 2004
  3. Noobon

    Noobon Member

    Joined:
    Dec 17, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Nero 6.0.0.11

    Is that too old?
     
  4. pulsar

    pulsar Active member

    Joined:
    Dec 31, 2003
    Messages:
    2,420
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    68
    Yes I have a funny feeling it is too old, the 6.3 version is newer than yours, I think that had DL capabilities. I know the latest (6.6.0.3) has DL compatibility
     
  5. pulsar

    pulsar Active member

    Joined:
    Dec 31, 2003
    Messages:
    2,420
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    68
    It also has recode, i.e. compression, as a welcome addition. No need for shrink! I have done "I, Robot" on the fly with nero recode, it worked a treat.
    I will continue to experiment with it. On the outside it does look to be a very capable piece of software. You can even make "flipper" discs (Goodfellas, prime example) onto one disc.
    NICE
    Very, very nice.
     
  6. Noobon

    Noobon Member

    Joined:
    Dec 17, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I updated to Nero 6.3.1.25 and it worked fine.
    Thanks a heap.

     
  7. Noobon

    Noobon Member

    Joined:
    Dec 17, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Also updated Shrink and Decrypter.
    Everything's sweet.

    Cheers
     
  8. Nullgrad

    Nullgrad Guest

    Just out of interest how are you managing to copy on the fly I-Robot by just using Nero ? Do you not have to decrypt it first (or are you using a copy ?)..just curious.......
     
  9. bbmayo

    bbmayo Active member

    Joined:
    Oct 31, 2004
    Messages:
    5,088
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Im not sure how he is doing it on the fly but I do mine using AnyDVD. As long as it is loaded your PC recognizes disc's as if there was no encryption :)
     
  10. Nullgrad

    Nullgrad Guest

    Thanks for that - it's useful to know - I normally use DVD Shrink or DVD Decrypter.
     
  11. pulsar

    pulsar Active member

    Joined:
    Dec 31, 2003
    Messages:
    2,420
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    68
    Hmmm, I use AnyDvd for encryption.
     

Share This Page