1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Nero vision express trouble please help me

Discussion in 'Video - Software discussion' started by JJLodge, Dec 18, 2004.

  1. JJLodge

    JJLodge Member

    Joined:
    Nov 15, 2004
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i did a system format yesterday and before that nero was supurb no trouble.

    No i have reinstalled it onto my hard drive and now i do not have the option to make DVD it has disapeader, the make CD is there.

    i had this trouble a long time ago but realised that my dvd drive was setup wrong but then i did not have the dvd option in nero startsmart i only had cd options, but i now have both dvd and cd so i dont understand why its not showing in nero vision express it iwll let me use bruning rom to copy the video_ts folder but obviously i am iunable to create this.

    *is there anyway this can be fixed please

    Many thanks JAmes
     
  2. JJLodge

    JJLodge Member

    Joined:
    Nov 15, 2004
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    ok i have sorted that little problem, ut fixing that one has caused another lol

    i am able to add mpeg files to be encoded into a video_ts folder but not .avi's ? it says something about MPEG 4 ?

    any ideas

    James
     
  3. towell

    towell Member

    Joined:
    Nov 8, 2004
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Sorry I dont really understand you full question but here goes!

    First of all, check that the IDE cable etc are all connected correctly! make sure it has power to the drive by pressing the 'eject' buttion.

    The problem could be that you havn't got your drives set up correctly with the Pins on the back of the writer. Every writer has little jumpers on the back then need to be set up with 'Master' and 'Slave'. It could be that when installing your new DVD drive you didn't change it to a Slave so there conflicting with each other cos there on the same setting!
    Also, another posability is it could be that they need to be on the same or seperate IDE cable, this can cause some problems!

    You may just need to go into your BIOS and detect your DVD drive. You can do this by pressing the 'DEL' key at the boot (POST) screen.

    Also using Nero's Speed test software can help detect the drive!

    Hope this info's helpful! let me know!
     
  4. JJLodge

    JJLodge Member

    Joined:
    Nov 15, 2004
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I and thanks for your help. To be honest im not sure if it helped or not lol

    the only bit i couldnt do was the del on start up ? nothing seemed to heppen when i pressed del.

    I sort of have it working but i still get a MPEG 4 codec/addon pop up apear when i try to convert certian file extensions into a video_ts that i dint have before

    many thanks for the reply James
     
  5. ccampbell

    ccampbell Regular member

    Joined:
    Mar 24, 2004
    Messages:
    757
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Are you using NeroVision Express 3 to add the AVI file to convert to a Video_TS folder on your hard drive?

    If you are, what version do you have?

    Do you have a Retail version, or an OEM version you purchased with your recorder?

    And what is the 'exact' error message when you attempt to add the AVI file?

    Regards,

    Craig
    Ahead Software
    USA
    (Still on Vacation)
     
  6. JJLodge

    JJLodge Member

    Joined:
    Nov 15, 2004
    Messages:
    11
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    HI

    its the latest from nero's website 6.6.0.3 i think and yes it is nero vision express 3.

    The message says that i need a MPEG 4 addon

    this has also changed my dvd writing speed to 2x and not 4x even though i am using 4x and 8x dvd's

    This is weird huh :)

    many thanks for all your efforts in trying to help

    James
     

Share This Page