1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

new graphics card for dell inspiron 8200

Discussion in 'PC hardware help' started by Pontius, May 2, 2005.

  1. Pontius

    Pontius Regular member

    Joined:
    Feb 15, 2004
    Messages:
    243
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I have this laptop for about 2 years.It has probloms playing new games like unreal tournament 2004.I want to make this laptop faster.New games lag and stop.
     
  2. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,011
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    128
    can you replace the onboard video. what speed is the cpu & how much ram do you have??
     
  3. Pontius

    Pontius Regular member

    Joined:
    Feb 15, 2004
    Messages:
    243
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    What do you mean by replaceing on board video?It is 1.99GHz and 256 MB of RAM
     
  4. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,011
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    128
    can upgrade the ram to limit & MIGHT be able to upgrade cpu but you'll have to check to see what you are running intel, amd & which cpu as different versions. video might be upgradeable so check user manual for that info.
     
  5. Pontius

    Pontius Regular member

    Joined:
    Feb 15, 2004
    Messages:
    243
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    It has a mobile intel pentium 4.In the book it says
    --------------
    Video
    --------------
    Video type 128-bit hardware accelerated

    Data bus 4X AGP


    Video controller NVIDIA GeForce 440 Go
    ATI Mobility RADEON 9000


    Video memory 32 or 64 MB for NVIDIA GeForce 440 Go
    64 MB for ATI Mobility RADEON 9000

    LCD interface LVDS

    TV support NTSC or PAL in S-video and composite
    modes

     
  6. Liez4Love

    Liez4Love Regular member

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    692
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    you should upgrade your RAM to 512
     
  7. Pontius

    Pontius Regular member

    Joined:
    Feb 15, 2004
    Messages:
    243
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    How do i do that?
     
  8. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,011
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    128
    check your manual for location as different laptops put ram either in the bottom or under the keyboard but usually on the bottom. look at the bottom of laptop to see if there is a square access panel & check there.
     
  9. Liez4Love

    Liez4Love Regular member

    Joined:
    Dec 16, 2004
    Messages:
    692
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    yeah 512 ram should def help your lag..
     
  10. Pontius

    Pontius Regular member

    Joined:
    Feb 15, 2004
    Messages:
    243
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    There are 2 square accsess panels on the bottom of the laptop.One is longer than the other.The modem is in the long one and there is also a green chip with 4 black chips on top of it sloted in.They say NANYA on them.Is this the RAM?In the smaller panel there is nothing but it looks as though something can be put there.
     
  11. Pontius

    Pontius Regular member

    Joined:
    Feb 15, 2004
    Messages:
    243
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I found a website called http://www.buy-memory.com/
    I am going to order the 512MB RAM.Its a CT246033 512MB, 200-pin SODIMM Upgrade for a Dell Inspiron 8200 Series System.What do you all think?
     
  12. Pontius

    Pontius Regular member

    Joined:
    Feb 15, 2004
    Messages:
    243
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Ok i ordered the 512MB.I looked in the big panel again and i can see the 256MB RAM that is already in the laptop and there is space for another one.When i get the 512MB will i replace it with the 256MB or put it in the empty slot?It says in the book that my laptop can have up to 1024MB of RAM.
     
  13. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,011
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    128
    put both in to give you 768meg ram
     
  14. Pontius

    Pontius Regular member

    Joined:
    Feb 15, 2004
    Messages:
    243
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Ok.Thanks for the help
     
  15. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,011
    Likes Received:
    77
    Trophy Points:
    128
    no problem, teach & learn
     

Share This Page