1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New Super Mario crashes after playing for a bit

Discussion in 'Nintendo Wii / Wii U' started by Domomonkey, Jan 15, 2012.

  1. Domomonkey

    Domomonkey Member

    Joined:
    Jan 15, 2012
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    So to get things in order..

    Wii is 4.3u softmodded and Neogamma R9 56 installed, I have used it both via install with Wad Manager and Homebrew channel.

    The backup of NSMB is properly patched, I confirmed that with a Hex editor and checking the main.dol file.

    The game loads up fine, I didn't encounter any of the errors many people have. I can even start the game fine. After playing for a while the game will give the black screen and the error message telling me I need to reboot my system. I saw it once when I let the game loop on the menu for a while and starting it past the first cutscene with everyone being shot out of a cannon. I shut everything down and reloaded a save. Was able to play the whole first level fine, moved on to the second, and then part way through that the game crashed to the error screen again.

    I am playing it via DVD, not USB drive.

    Is this a known issue? I have only seen reports of people being unable to load the game at all, not being able to load, play, and then crash.
     
  2. tongs007

    tongs007 Active member

    Joined:
    Jan 26, 2007
    Messages:
    1,895
    Likes Received:
    47
    Trophy Points:
    78
    this happened to me after getting so far it would error out at the same place everytime ( cant remember where as it was a year ago) anyway searched about and someone suggested making some changes within the hex script, that didnt work so i got another copy which was an american version and hey presto all was fine. probably an easier way of doing it but i couldn't suss it
     

Share This Page