1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

New to satellite - thinking of a Blade Media 7000S ?

Discussion in 'Digital TV - UK & Europe' started by PartyGurl, Sep 19, 2011.

  1. PartyGurl

    PartyGurl Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I'm not new to 'special boxes' having owned/flashed/entered keys for a Eurovox back in the days of Nag2 with virmin cable. Now that's not an option I'm thinking of going the sat route.


    I already have FreeSat installed and fully functional with a 4 LNB feeding 3 rooms (1 room has a twin tuner box).

    So can someone confirm that what I propose is 'do-able'


    1 - The Freesat dish is pointed at Astra 2E?? So no dish re-alignment will be necessary to receive Sky channels?

    2 - The cabling is already in place, so it would just be a case of swapping the freesat boxes (Humax) with the Blade 7000S 's ?

    3 - Would it matter that I am not a Sly customer? ie Do I need to put their card into the Blade 7000S?


    Many thanks
    Last edited: Sep 19, 2011
  2. AfterDawn

    AfterDawn Advertisement

  3. sb18180

    sb18180 Regular member

    Joined:
    Dec 5, 2008
    Messages:
    365
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    1/ that will be fine
    2/ yes just swop box
    3/ no card required but you will need a csline sub to get the non freeviw chans or you can use a sky card in the blade.
  4. PartyGurl

    PartyGurl Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks, much appreciated.

    I know that we can't really talk about csline, but would it be ok to ask how much would be a reasonable monthly amount of £££ for a good service
  5. smoggie66

    smoggie66 Regular member

    Joined:
    Sep 3, 2011
    Messages:
    112
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    also if your going the card share route u need to have internet to box
  6. PartyGurl

    PartyGurl Member

    Joined:
    Jul 11, 2008
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Yes, thanks. I have a cat5 feed from the router already to freesat.
  7. smoggie66

    smoggie66 Regular member

    Joined:
    Sep 3, 2011
    Messages:
    112
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    ive sent you private message
  8. Mike_Res

    Mike_Res Member

    Joined:
    Feb 4, 2010
    Messages:
    22
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi smoggie66

    any chance i can have that pm too.

    also thinking of joining the sly route and could do with similar advice

    Thanks
  9. fintannl

    fintannl Regular member

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    1,799
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    48
    smoggie, as a senior member i would also love the advice you deliver. please pm me with the details of your system
  10. fintannl

    fintannl Regular member

    Joined:
    Feb 11, 2009
    Messages:
    1,799
    Likes Received:
    2
    Trophy Points:
    48
    you obviously are a quality member to afterdawn
  11. ronsky123

    ronsky123 Member

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    51
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hi smoggie66

    any chance i can have that pm too.

    also thinking of joining the sly route and could do with similar advice

    Thanks
  12. MICKAH

    MICKAH Active member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    5,759
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Ye, so would I,
  13. zaheer1

    zaheer1 Member

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi smoggie66

    really sorry to bother you mate, please private message me about csline. I am in same situation as partygurl.
  14. zaheer1

    zaheer1 Member

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    To all afterdawn users,

    As I stated above being new to this, can some1 kindly explain how do you check if some1 sends you private message? Does it go to your email or somewhere on this website.

    please help
  15. zaheer1

    zaheer1 Member

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    sorry just realised there is a tab for private messages
  16. MICKAH

    MICKAH Active member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    5,759
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Did you get one? a message about the cline?
  17. zaheer1

    zaheer1 Member

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    No I haven't got a private message about csline.:-(
  18. zaheer1

    zaheer1 Member

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    @ mickha, I've sent you a private message
  19. zaheer1

    zaheer1 Member

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Sorry wrote your name wrong @ mickah lol
  20. pickup978

    pickup978 Member

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi Smoggie, please could I have a copy of that pm ? sorry...thanks
  21. basilo234

    basilo234 Member

    Joined:
    Jun 12, 2013
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    hi new to this would also like a copy of pm re server thanks

Share This Page