1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

new wiikey install, zelda backup problems

Discussion in 'Nintendo Wii / Wii U' started by gringofl, Apr 5, 2007.

  1. gringofl

    gringofl Member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Just installed the wiikey and tried an original copy of Wii Sports, which worked fine, then tried a backup of Zelda, which would not play. I fixed a connection that looked questionable, tried Zelda again and it worked. Tried it a third time and it did not work again, tried backups of Wii Play and Red Steel multiple times, and those worked fine. Out of about 6 times trying Zelda, it played only on the 2nd and 5th time. Anyone have any thoughts on if it is just the disc or if my connections might be bad. The disc is Verbatim DVD-R burned at 4x, same as the other backups.
     
  2. bass_hit

    bass_hit Regular member

    Joined:
    Mar 26, 2007
    Messages:
    336
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    My backup on Memorex DVD+R seems to work fine.

    Did you do a wire install?
     
  3. gringofl

    gringofl Member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
  4. gringofl

    gringofl Member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Also if it makes a difference, the icon always displays for the game on the Wii menu even at times when the game will not load.

    Played Zelda for 3 hours without a hitch. But it still fails to load about 2 out of 3 times. Although I'm not sure, it seems more likely to load if I am just powering the console on as opposed to swapping a game.
     
  5. DStefani

    DStefani Member

    Joined:
    Apr 13, 2007
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Try burning at 2X (the slower the better) and or buy a more expensive (better) dvd burner. Did you remove the old solder on the connections before you soldered on the chip? I doubt this will make any difference, but you never know... Because when you remove the old solder you get a better bond and connection.
     
  6. gringofl

    gringofl Member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Nero doesn't give me an option to burn lower than 4x. I did not remove existing solder. All my other backups seem to be playing fine and Zelda plays fine once loaded, so I can't complain much.
     
  7. DStefani

    DStefani Member

    Joined:
    Apr 13, 2007
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Well then it is probably a small read or write error, you can prevent this by buying a better DVD Burner and or redumping the Wii/Gamecube disc and trying again. If this doesn't work then I honestly don't know what the problem is.
     
  8. DStefani

    DStefani Member

    Joined:
    Apr 13, 2007
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Did you make a rawdump copy of a copy? If so that could be your problem, I heard that when you make a RAWDUMP copy of a already copied Wii/Gamecube disc it either won't boot or has several problems/errors, I never actually tried it before so I honestly don't know if it's true or not.
     
  9. gringofl

    gringofl Member

    Joined:
    Sep 24, 2006
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I didn't dump the backup myself. Downloaded a torrent of it rather than go through the process myself.
     
  10. DStefani

    DStefani Member

    Joined:
    Apr 13, 2007
    Messages:
    25
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    ok...well theres ur problem, the person who burned it probably burned @ a too high speed, or a bad dump, i did it myself and it works fine.
     
  11. Rascal13

    Rascal13 Member

    Joined:
    Apr 23, 2007
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I have the WiiKey installed on my Wii and I cant get my backups to work I have only tried to back them up to TDK DVD-R's should I be using Verbatim DVD-R's to backup my games onto? Im using rawdump 2.0 and a LG drive.
     
  12. ghostboy6

    ghostboy6 Regular member

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    160
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    try using verbatim or tayo yuden dvd-rs and burn at half the max speed
     

Share This Page