1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

no more sound :(

Discussion in 'Windows - General discussion' started by REAM, Mar 30, 2007.

  1. REAM

    REAM Guest

    i just installed a fresh copy of xp home OEM, twice. the first time, i had sound, but i mucked something up, so did it again, and my sound has know been lost. i have no sound. i have connected my speakers, but have to sound
    XP doesnt even recoginse i have speakers set up


    HELP please?
     
  2. ELwater

    ELwater Member

    Joined:
    Nov 23, 2006
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    same shit happen to me....
     
  3. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,091
    Likes Received:
    84
    Trophy Points:
    128
    is soundcard enabled in bios if part of motherboard? any exclamation marks in device manager? xp does not recognise speakers just devices like soundcards.
     
  4. ELwater

    ELwater Member

    Joined:
    Nov 23, 2006
    Messages:
    56
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    like for me when i try to install the sound card that is in my computer and when i do it restarts my computer
     
  5. REAM

    REAM Guest

    the only thing that has a yellow is a pci slot, and i am nto even using any of them.....

    my speakers are intergrated into my montior, which is aslo a TV, and they work fien when watchign TV, so its either my sound card or I dunno...


    here is the message i get when trying to play a song or video in wmp:

    Windows Media Player cannot play the file because there is a problem with your sound device. There might not be a sound device installed on your computer, it might be in use by another program, or it might not be functioning properly.
     
  6. rdmercer1

    rdmercer1 Active member

    Joined:
    Nov 11, 2004
    Messages:
    2,436
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    you might have to install the drivers for the sound, i know i have to do that with mine but my system is a built system and i have to install the drivers for the sound, you might try that
     
  7. REAM

    REAM Guest

    i installed the newsest drivers for it, but it didnt work.....

    wierd, and then i installed the oldest drivers, and it works!

    thanks for the advice, but any6 reason why the old drivers work and new ones dont.
     
  8. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,091
    Likes Received:
    84
    Trophy Points:
    128
    were did the old & new drivers come from because have noticed when doing windows updates from microsoft that the new driver for video screws up & have to revert back to original installed version? don't know if same with sound as i use driver from chipset manufacturer not board manufacturer.
     

Share This Page