1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No Solder Mod Chip killed PS2 - HELP!!!

Discussion in 'PS2 - Hardware boot discussion' started by tuka10, Oct 9, 2004.

  1. tuka10

    tuka10 Member

    Joined:
    Oct 9, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hello,

    I just installed a No Solder/Swap Magic combo mod chip for PS2 V7 from modchipstore.com. The initial installation was quite easy, or so I thought. After booting up the first time, the playstation would refuse to recognize any CDs/DVDs/games and would always go to the default PS2 Browse screen. Using the Swap Magic discs had no effect either, I'd get the Browse screen everytime and no disc would be recognized.

    So I opened the box again and removed the chip, putting the cables back in where they used to be. Now I boot up - NOTHING! No power lights, no fan - NOTHING! I even tried to put the mod chip back and then took it out again, still NOTHING! It just doesn't start anymore!

    If anyone has an idea what could be happening please let me know! If i've busted the PS2, is there any place I could get it repaired?

    Thanks for your help in advance.
    - t.
     
  2. devilhunt

    devilhunt Active member

    Joined:
    Aug 30, 2003
    Messages:
    3,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    first things to check is that you haven't damaged/dislodged any ribbon cables, then check the internal fuses
     
  3. tuka10

    tuka10 Member

    Joined:
    Oct 9, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks for your reply devilhunt.

    I checked repeatedly for dislodged cables, all cables are properly attached.

    I'm not sure how to check for damage to the cables or internal fuses. I've hardly touched anything accept the 2 cables I had to replace. Can you recommend any tools or sites that will help me in this effort?

    Thanks again,
    t.
     
  4. punx777

    punx777 Regular member

    Joined:
    Mar 2, 2004
    Messages:
    513
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    are you sure the silver ribbon didnt come lose? the one connected to the reset/eject buttons?

    when you turn on the ps2 in the back, can you hear the fans running?
     
  5. tuka10

    tuka10 Member

    Joined:
    Oct 9, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks for your reply.

    I've opened it up a few times now to verify that none of the ribbons are loose, including the one connected to the eject/reset button.

    When I turn on the power from the back the fan does not turn on. I used to be able to see the LEDs light up in the reset/eject buttons, but I don't see that either now. Pressing the buttons has no effect either. The power is definitely supplied, but the PS2 doesn't start.

    Could this mean the power/eject ribbon cable is damaged? Or could it be something bigger?

    Thanks again,
    -t.
     
  6. devilhunt

    devilhunt Active member

    Joined:
    Aug 30, 2003
    Messages:
    3,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
  7. zabolyx

    zabolyx Guest

    I know this sounds stupid ... but when cleaning my system I've done it a dozen times...

    Make sure teh ribbon cable is facing the right way... I've put mine in upside down... and get the same as you have now...

    "It's usually the small mistakes that cost me the most."
     
  8. tuka10

    tuka10 Member

    Joined:
    Oct 9, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hello all,

    It finally worked! It was a problem with a broken eject/reset cable. I replaced that cable with a new one and everything works, including the mod chip.

    Thanks everyone for your inuts. Hope this helps anyone else with the same problem.

     
  9. punx777

    punx777 Regular member

    Joined:
    Mar 2, 2004
    Messages:
    513
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    schhweeet... glad to try and help you with my inut:)

    how much did the new ribbon cost, where did you buy it?
     
  10. tuka10

    tuka10 Member

    Joined:
    Oct 9, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
  11. vakir

    vakir Member

    Joined:
    Nov 9, 2004
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Heh, me and my friend had the same problem. We are ordering 2 ribbon cables. Hopefully this works, THANK YOU!
     
  12. punx777

    punx777 Regular member

    Joined:
    Mar 2, 2004
    Messages:
    513
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
  13. camcord

    camcord Member

    Joined:
    Nov 27, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    hey i have installed a mod chip on my Ps2 and the games work for about a month or two and now some of the mod games that worked before dnt wrk anymore

    PLEASE HELP,
    my favourite game nba 2004 doesnt work either

    what can i do

    _ | |\ | |\ | |_¯ |_¯ |¯¯\ _
    ¯ | | \| | \| |__ |__ |__/ ¯
     
  14. Ecin

    Ecin Member

    Joined:
    Jan 15, 2004
    Messages:
    42
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    you can get 2005 :D
     
  15. punx777

    punx777 Regular member

    Joined:
    Mar 2, 2004
    Messages:
    513
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    is it just some of the games or all of the games
     
  16. camcord

    camcord Member

    Joined:
    Nov 27, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Its only some of the games and they arent scratched at all
     
  17. punx777

    punx777 Regular member

    Joined:
    Mar 2, 2004
    Messages:
    513
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    hmm try reburning them
     

Share This Page