1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

No0bie to HDD

Discussion in 'PS2 - Hardware boot discussion' started by Goldy_200, Sep 30, 2004.

  1. Goldy_200

    Goldy_200 Member

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hey im new to all this HDD for the ps2 and was wondering if anyone could fill me in on all the info i need to know like how to install it where to get 1 and what 1 to buy, also how to format it and all the stuff about it basiclly beacuse i don't just wanna but 1 and then i can't do nothing with it, thanks a lot anyway.
     
  2. azn_kda

    azn_kda Regular member

    Joined:
    Sep 1, 2004
    Messages:
    299
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    ok, use can use any kind of HDD (not recommanding Western Digial since it's too big), and you can get no more than 120 GB. If you get something over 120 GB (example: 160 GB) it will only read 137 or 127GB. You can find HDD from any computer stores. Install onto your ps2. Now to format, you must have hdloader to do that for you since I formatted mine using hdloader. Also you need hdloader to install and play on your HDD. If you got a modded ps2, get the free hdloader from here http://www.suprnova.org. Ask away if you need more info.
     
  3. diecast13

    diecast13 Guest

    ok i think i might be retarded :/ but is there anyway i can get step by step instructions on how to do this? can i just install the hdd loader on the hdd then move games from my pc using a ftp program and then load them? or is there a trick to loading them?
     
  4. notmyname

    notmyname Regular member

    Joined:
    Sep 29, 2004
    Messages:
    237
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    PM me with your addy and I will send a tutorial.
     
  5. Goldy_200

    Goldy_200 Member

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Ok thanks a lot for your help
     
  6. Goldy_200

    Goldy_200 Member

    Joined:
    Jul 20, 2004
    Messages:
    40
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Also i was wondering what cables and wires will i need and how to install all the stuff , that would be helpful.
     
  7. notmyname

    notmyname Regular member

    Joined:
    Sep 29, 2004
    Messages:
    237
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    No cables or wires needed, as long as you can hook up a second drive in your PC (if using WinHIIP for backing up to the drive)
     
  8. diecast13

    diecast13 Guest

    anyone else having problems with suprnova btw. i can't get that tracker for the hhd loader to work. and did you get my pm with my email address notmyname?
     
  9. notmyname

    notmyname Regular member

    Joined:
    Sep 29, 2004
    Messages:
    237
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Yep. Check your messages. Also, www.filemirrors.com is a great resource to search for shared files. Hint hint...
     
  10. diecast13

    diecast13 Guest

    the link for the Swap Magic 2.0 CD file doesn't work anywhere else i can get this?
     
  11. notmyname

    notmyname Regular member

    Joined:
    Sep 29, 2004
    Messages:
    237
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    HDLoader can be searched for on www.filemirrors.com

    You need a mod of some kind to install a downloaded copy of HDLoader. A downloaded copy of Swapmagic will not work. Do you currently have a way to boot backups?

     
  12. diecast13

    diecast13 Guest

  13. notmyname

    notmyname Regular member

    Joined:
    Sep 29, 2004
    Messages:
    237
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I would recommend you buy a Fliptop with Swapmagic discs. Its about $50. This will allow you to boot backups and install any copy of HDLoader.

    You could buy HDLoader, but its $40, the program has been outlawed, and many sellers are bogus.
     

Share This Page