1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

nvidia FX series comparible to what?

Discussion in 'PC hardware help' started by FaugYou, Aug 19, 2007.

  1. FaugYou

    FaugYou Regular member

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    If you look at my sig it has fairly decent specs... but I always hear people talking about how good there nvidia 8600 GT's and whatever.. but I've been playing some demanding games on High details with NO LAG plus I run limewire, azureus, and aim in the background (doesnt really mean anything)... but I was wondering how you would compare the FX series to those other nvidia series and could the 8600 be that much better than a 6600FX that I have?... because mine seems flawless.
     
    Last edited: Aug 19, 2007
  2. sammorris

    sammorris Senior member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Messages:
    33,322
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    118
    The 6600 isn't an FX, that was the 5000 series.
    It's either an FX5600, or just a 6600. I sincerely hope it's the latter.
    The 8600GT isn't that great, it's far better than the 6600, but on the scale of things, it's midrange at best. As for the 'demanding' games you've been running, can you give us some examples?
     
  3. FaugYou

    FaugYou Regular member

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    That sucks I bought it on ebay and it said geforce FX6600: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=290144934904

    but none the less I'm happy with it, I usually play F.E.A.R., BF2, UT2K4, Halo, and Two Worlds...

    F.E.A.R. has no problem I can run highest detail with ZERO lag, it's just I can't have any other programs running... Same with BF2 runs amazing Highest Detail no lag but yet again nothing else really on maybe besides limewire... But as for UT2K4, Halo, and Two Worlds I can run those Highest Detail ZERO lag and basically put whatever else I want on in the background..

    are those demanding games i dono, but giv eme an idea of THE best I gotta test it out.
     
  4. sammorris

    sammorris Senior member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Messages:
    33,322
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    118
    What resolution are you running, 640x480?

    Try running Stalker or Rainbow Six Vegas.
     
  5. Waymon3X6

    Waymon3X6 Regular member

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Messages:
    2,193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Yea I know... Zero lag on BF2?? With 6600?!? I had my older 6800GS 512mb overclocked, and it still couldnt play multiplayer with medium high settings!
     
  6. FaugYou

    FaugYou Regular member

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    zero lag 1024x768 75hz 6600 512mb with 2gbs of ram... highest overall quality..
     
  7. Waymon3X6

    Waymon3X6 Regular member

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Messages:
    2,193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Is that on single player or multiplayer?
     
  8. sammorris

    sammorris Senior member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Messages:
    33,322
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    118
    I think he's willing to put up with a low frame rate, because the game will work at that resolution on that card, it'll just be around 10-20fps. The lag he gets is caused by his processor. GPUs don't cause lag, only low frame rates.
     
  9. abscheele

    abscheele Member

    Joined:
    Aug 1, 2007
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    FaugYou,

    Do you know what framerates you are getting in Battlefield 2 and FEAR?
     
  10. FaugYou

    FaugYou Regular member

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    multiplayer for BF2... 30 frames per sec.. I can show u a screen shot if u don't believe me i don't really know how tho I have a gaming keyboard and I can't find the print screen key... I dont know about F.E.A.R. i deleted it cuz it was taking up space and I'm too scared to play it
     
  11. FaugYou

    FaugYou Regular member

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    theres no lag and it;s 30fps i dont really get why this is absurd? I have optimum online and I have like 10 - 30 ping avg.
     
  12. FaugYou

    FaugYou Regular member

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
  13. sammorris

    sammorris Senior member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Messages:
    33,322
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    118
    Anti-aliasing converts the jagged lines in games into smoothed out edges, which makes things look more real. It does however dramatically reduce your frame rate.

    The performance you've shown should be doable on a 6600GT, but not a standard 6600.
     
  14. FaugYou

    FaugYou Regular member

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
  15. Waymon3X6

    Waymon3X6 Regular member

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Messages:
    2,193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Well he is running it at 1024x768, and 4xAA. I run mine with all high, 1280x960 and 16xAA and get about 50-85 fps on wake, mostly around 65-70 though, which is nice.
     
  16. sammorris

    sammorris Senior member

    Joined:
    Mar 4, 2004
    Messages:
    33,322
    Likes Received:
    5
    Trophy Points:
    118
    No such thing as 16x AA< it only ever went up to 8x, and usually it's only supported up to 6x. A lot of games mistakenly put it as 16x Anti-aliasing, when it is in fact some amount of anti-aliasing with 16x Anisotropic filtering. The latter is for improving angled 3D images over long distances. For example one of the pictures posted showed a ladder on the side of wall, that looked horrible, half of it was missing. This can be corrected with Anisotropic filtering. Some games offer it as one setting, others as two separate, and a lot of games don't offer it at all. Fortunately, it can also be enabled in your graphics card's control panel if that's the case.
     
  17. Waymon3X6

    Waymon3X6 Regular member

    Joined:
    Mar 9, 2006
    Messages:
    2,193
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Oh, sorry my bad. I looked and I guess forgot. But yea, mines at 6xAA

    [​IMG]
     

Share This Page