1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PC running really slow after SP2 Update

Discussion in 'All other topics' started by mowner, Dec 13, 2004.

  1. mowner

    mowner Guest

    hey
    today i installed windows service pack 2 after the install my computer boot was slowed and now i feel my pc has got very slow. before the install the pc were fast and all was great
    can some1 help me plz? thx to ur suggestions!
     
  2. CJC

    CJC Regular member

    Joined:
    Aug 23, 2004
    Messages:
    600
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    26
    Hey

    Restart your computer a few times and it might pick up some speed.

    If it doesnt, you may have to un-install Service Pack 2.

    But before you do that, hit ALT+CTRL+DEL to open up Task Manager then click the Processes Tab, now have a look and see how many processes are running (says down the bottom status bar)

    Now click on the CPU title (Image Name, Username, Cpu, Mem Usage) that should bring most usage at present up the top. Is there something thats stuck on 99% or similar or what is using a fair amount.

    CJC
     
  3. askyew

    askyew Regular member

    Joined:
    Jan 19, 2004
    Messages:
    223
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    It is recommended that you do a fresh install before installing sp2. You may have a program that conflicts with it. Be sure you have the latest version of any programs you are running.
     
  4. djscoop

    djscoop Active member

    Joined:
    Feb 6, 2003
    Messages:
    4,070
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    I installed SP2 a fwe months ago, and have not noticed any significant sluggishness. If your computer had a lot of crap on it, its probably best to format and do a fresh install, as suggested above. But for me, SP2 seems to keep XP running, as good as it possible can for one of the worst Windows OS's there is...2K pro is by far the best.
     

Share This Page