1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PC Screen on Tv Screen

Discussion in 'Home Theater PC' started by crag364, May 25, 2004.

  1. crag364

    crag364 Member

    Joined:
    Dec 12, 2003
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi,

    I want to be able to watch my dvds off my pc onto my tv. This means i want to be able to have the same screen on my pc and tv at the same time. Can you please tell me how i do this.
    I have a RADEON 9800XL and it supports Mutiple Monitors. I also have all the cables and have been able to set up the desktop on my tv but i would like it to display the same picture at the same time. Any help would be appircated,

    Thanks
     
  2. The_OGS

    The_OGS Active member

    Joined:
    Feb 18, 2004
    Messages:
    1,483
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    I have all kinds of video in/outs on my GeForce VS but haven't tried TV output on it. But I used to for years. The problem (beside low resolution) was, you had to choose: TV or PC monitor, not both.
    If your Radeon gives you both, well I guess I should have bought one...
    9800 eh? Sweet.
    Let us know if it supports both or not.
    Regards
     
  3. seamonkey

    seamonkey Regular member

    Joined:
    Nov 3, 2002
    Messages:
    476
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    you need to set it up in clone mode.. try it out..
    peace
     
  4. Nicstead

    Nicstead Member

    Joined:
    Dec 13, 2003
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi
    i'm pretty sad with comps and all those names and digits u guys put in your messages so please bear with me. ( -: . i have a dvd rewriter and dvd drive. i want to be able to connect my comp to the tv. what cables do i need? if u reply please keep it as simple as possible . thanx. Nic
     
  5. Nicstead

    Nicstead Member

    Joined:
    Dec 13, 2003
    Messages:
    20
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    oh yeah and i forgot to say i want to see the same things on the tv and the comp monitor. thanx again
     
  6. macram

    macram Member

    Joined:
    Jul 17, 2004
    Messages:
    7
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    assuming you have an s-video out on your video card, plug into a spare video-in on the tv(s-video to RCA adaptor may be needed) then right mouse click anywhere on the desktop and enter properties. go to the settings tab. to extend your desktop(will enable you to drop and drag windows from your monitor over to you tv-windows like power dvd) simply check the box and apply. if you want to run the tv in clone mode go into the advanced tab on the settings page of display properties, then into displays and you should see a window with a tv on it .click on the red power button you can set to clone(green buttons)
     
  7. Mark40

    Mark40 Member

    Joined:
    Jul 21, 2004
    Messages:
    21
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Moderator: Please delete this. (Sorry!)
     
    Last edited: Jul 22, 2004

Share This Page