1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

pc wont switch on

Discussion in 'PC hardware help' started by kala21, Feb 7, 2007.

  1. kala21

    kala21 Guest

    Hope someone can help, my computer crashed and when i restarted it it just wont come back on at all. I keep getting check signal cable message come up. The lights on my tower are on and ive tried 3 different monitors and it keeps saying the same thing, so it seems to be the tower although the power is going to that because the lights on the tower are on, ive checked all the cables. I hope someone here can help.

    thanks

    Kalax
     
  2. dazila

    dazila Regular member

    Joined:
    Jun 20, 2006
    Messages:
    1,862
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    open it see if any little or big cables might have unplugged.
    Does it allow you to get to the Bios?
     
  3. kala21

    kala21 Guest

    no nothing just says check signal cable, the tower is on i can open the drawers on it, so the power is going to tower.

    thanks
     
  4. kala21

    kala21 Guest

    Ive had a look inside and i cant see anything loose but the tower must be working because the router thats connected to it is still sending the signal to this computer upstairs.

    Any suggestion are much appreciated
    thanks again
     
  5. dazila

    dazila Regular member

    Joined:
    Jun 20, 2006
    Messages:
    1,862
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    have you tried to boot the pc of a floppy?
     
  6. kala21

    kala21 Guest

    No i havent tried that, wat do i do. The computer was given to me without any discs, i havent got any recovery disc or anything like that.
     
  7. bilal123

    bilal123 Regular member

    Joined:
    May 27, 2005
    Messages:
    373
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    what he meant was; have you added any cd/floppy disk in ur pc at the moment?
     
  8. GrandpaBW

    GrandpaBW Active member

    Joined:
    Feb 28, 2004
    Messages:
    3,737
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    68
    Check the cable between your monitor and video card. It must be loose.
     
  9. ddp

    ddp Moderator Staff Member

    Joined:
    Oct 15, 2004
    Messages:
    39,075
    Likes Received:
    80
    Trophy Points:
    128
    does it appear to be going thru it's boot sequence but just nothing on the screen? try reseating the videocard or try another videocard even a pci version just to see if works or not.
     
  10. kala21

    kala21 Guest

    Its not doing anything, when i switch it on the lights on the tower come on but a message on the monitor says check signal cable, now ive tried 3 different monitors with 3 different cables and it keeps doing the same thing, its as if theres nothing going thru to the monitor.
     
  11. GrandpaBW

    GrandpaBW Active member

    Joined:
    Feb 28, 2004
    Messages:
    3,737
    Likes Received:
    15
    Trophy Points:
    68
    Try clearing the CMOS. Check your motherboard manual to find out how you doit.
     
  12. sandisk

    sandisk Regular member

    Joined:
    Jun 27, 2005
    Messages:
    733
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26

Share This Page