1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Playing Backed up PS2 with Action Replay

Discussion in 'PS2 - Software boot discussion' started by Quake-69, Jan 14, 2005.

  1. Quake-69

    Quake-69 Member

    Joined:
    Dec 25, 2004
    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Can someone tell me how this is done correctly.
    I tried this way:
    (Quote)
    jonngo
    All you have to do is have dvdloader (version 7 if possible). I do this all the time and it works.
    Load Ar Max and choose you cheats. Start Game. place SM DVD and load it. Then after that swap it with DVD loader. Then press eject and load the SM DVD back it. Press X. Wait. Then swap in you game. That's all and it should load with codes.
    (UnQuote)
    I tried this way and all I get is no responce.
    The AR is the AR for PSx and PS2 8meg card. not AR max. Can someone post on how this is done?
     
  2. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    if its a ps1 ar, you can't load ps2 games with it.
     
    Last edited: Jan 14, 2005
  3. Quake-69

    Quake-69 Member

    Joined:
    Dec 25, 2004
    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Nope I have Both PS2 AR and PS1 AR. I got them in a set last night.
     
  4. Quake-69

    Quake-69 Member

    Joined:
    Dec 25, 2004
    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    OK here's what I did. using that method the other guy stated before.
    Using my actual FFX and backup for conclusion. AR PS2 disc didn't have the codes. first I had to make a Code list for the AR PS2 called FFX. Searching out the forums in AR PS2 AR codes will not work inless you have the (M) codes first and enabled. Then just for testing a inserted Infinite Gil code.

    PLAYING backup with AR PS2 (AR = Action Replay)
    1. Load AR PS2 CD
    2. Start game with Codes
    3. Hit the Eject button and swap cd with SM DVD
    4. load SM DVD waite for screen.
    5. USING the SWAP METHOD BY the hold Eject or using
    the fliptop. Swap it for the DVDLoader.
    6. Press X to load. Waite for Screen.
    7. Hitting the Eject Button swap DVD's out for the SM DVD Again. Waite for Screen. PRESS X twice. This will bring you to the RED cloud background screen.
    8. USING the SWAP METHOD BY the hold Eject or using
    the fliptop. Swap it for the Backup.
    9. Play Game
    This should load the Codes for the game. I was confused on what the other guy had posted. I was using the Fliptop method to change out the AR for the SM DVD. This is not true. You have to hit the Eject button to load the SM DVD.
    Thx!
    Got it on my own.
    Quake-69
     
    Last edited: Jan 17, 2005
  5. Quake-69

    Quake-69 Member

    Joined:
    Dec 25, 2004
    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I put in a play by play Tutorial on here.
     
    Last edited: Jan 15, 2005
  6. eternalis

    eternalis Regular member

    Joined:
    Jan 5, 2005
    Messages:
    2,924
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
  7. Quake-69

    Quake-69 Member

    Joined:
    Dec 25, 2004
    Messages:
    94
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    :) guess you didn't read me 3'rd statement. :) I got it workng but when inserting the SM DVD for the second timeyou have tohit the X twice.
    7. Hitting the Eject Button swap DVD's out for the SM
    DVD Again. Waite for Screen. PRESS X twice. This will bring you to the RED cloud background screen.
     

Share This Page