1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

playing online with HDloader?

Discussion in 'PS2 - Hardware boot discussion' started by jaysexxin, Aug 28, 2004.

  1. jaysexxin

    jaysexxin Guest

    i know about the whole DNAS issue, but will i able to play online with HDloader if i follow the steps provided for playing backups online? if so, how do i apply the patch, and the new dnas code? thanks in advance
     
  2. Icemonkey

    Icemonkey Active member

    Joined:
    Feb 28, 2003
    Messages:
    1,611
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    No you cannot play online using HD Loader. Although you might be able to patch the original disc ID into the backup the DNAS process will still fail due to the hard drive being used and you will not be able to proceed even with a correct disc ID.
     
  3. snuggles1

    snuggles1 Guest

    how can i copy the dnas file so i can play online with my game on the hdloader as i have quite a few online games
     
  4. GlennT

    GlennT Regular member

    Joined:
    Jul 12, 2003
    Messages:
    339
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    YOU CAN NOT PLAY ONLINE WITH HD LOADER

    it DISABLES the network adpater, so it wont evcenb let you CONNECT, so it wont even get to the dnas check

    also, i have foudn that the patch thing rarely works, if at all

    i havent got a single game to work yet, even after following all the insturctions

    i boot my dvd-r and it connects, but then wont get past dna's

    i get the same error whether i patch the disc or not

    -x-x-x-
     
  5. PupDog44

    PupDog44 Regular member

    Joined:
    Aug 9, 2004
    Messages:
    167
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Patching a disk always works, i have done it multiple times and never had any problems.
     
  6. finty101

    finty101 Regular member

    Joined:
    Apr 16, 2003
    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Can HDAdvance be used online?
     
  7. Icemonkey

    Icemonkey Active member

    Joined:
    Feb 28, 2003
    Messages:
    1,611
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    If it's true that HD Loader or HD Advance disable the network function then it wouldn't matter what you patch, it would be like trying to go online without the network adapter hooked up.
     
  8. Budnick

    Budnick Guest

  9. bL33d

    bL33d Member

    Joined:
    Sep 12, 2004
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    !!WoW!! my head hurts after reading that :p I have no idea i have yet to try it but if ur network adapter wont work when it uses the hard drive then no... no online no matter how much patching u do.
     
  10. finty101

    finty101 Regular member

    Joined:
    Apr 16, 2003
    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Socom 1 does have DNAS, well the PAL one anyway. Plus the server is shut down.
     
  11. GlennT

    GlennT Regular member

    Joined:
    Jul 12, 2003
    Messages:
    339
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    HDLOADER/HDADVANCE = NO ONLINE PLAY

    thats all you need to know

    -x-x-x-
     
  12. finty101

    finty101 Regular member

    Joined:
    Apr 16, 2003
    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Thats what I thought too. Do you guys think it will ever be possible? Like if a new program was written?
     
  13. GlennT

    GlennT Regular member

    Joined:
    Jul 12, 2003
    Messages:
    339
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    i dont see why not, sicne FFXI is an online game and its ONLY available on HDD as far as i know

    i guess that if someone could write a new program they mgiht be able to fix this issue

    -x-x-x-
     
  14. finty101

    finty101 Regular member

    Joined:
    Apr 16, 2003
    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I doubt we will see another commercial venture though. Homebrew is a major possibility on PS2 though.
     
  15. GlennT

    GlennT Regular member

    Joined:
    Jul 12, 2003
    Messages:
    339
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    yeah, the first HDLOADER retail version has already been flammed by sony, so im guessing that there wont be many if any more retail releases

    to be honest, now that there is less chance of being able to SELL another version of this product, i very much doubt that we will see any other versions

    if a company coudl SELL it, it would give them a much larger incentive to actually make the new version

    -x-x-x-
     
  16. finty101

    finty101 Regular member

    Joined:
    Apr 16, 2003
    Messages:
    109
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    After HDAdvance is killed, HDLoader might leak source. Could happen, more than likely not.
     
  17. deltoid

    deltoid Member

    Joined:
    Aug 26, 2004
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    you can play games online with HDLoader. I have been playing Tony Hawks 4 off my hdd and it works fine. Just games with DNS I dont know how to get working.
     
  18. GlennT

    GlennT Regular member

    Joined:
    Jul 12, 2003
    Messages:
    339
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    which version pof hd loader are you using

    as far as i know, it disbales the network adapter

    which is why whebnever i try to go online with a game from the hdd, it will not even get to teh dnas test, becaus eit wont even CONNECT to the network at all

    -x-x-x-
     
  19. GlennT

    GlennT Regular member

    Joined:
    Jul 12, 2003
    Messages:
    339
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    HOLY SHIT!!!!!!!!!!!

    I TAKE IT BACK

    CRAP

    i jsut tried both tony hawks and twisted metal blakc online

    THEY BOTH PLAY ONLINE FINE FROM THE HD LOADER

    i use PAL games, PAL console and the mem card exploit hd loader

    HOLY COW

    howcoem the others dont work then..........even if you patch them

    i could havwe sworn that BOTH these games definitely DID NOT WORK BEFORE

    why are they working for me now?

    holy crapola

    sorry for saying it defintiely doesnt work for ANY games


    OH MY GOD I ENVER KNEW THIS

    WOO YEAH!

    -x-x-x-

    so, now comes the interesting question......

    if i backup my games, patch them, then put them on the hdd with hdhandiness or similar.......will that work?

    i dotn think this can be an ENTIRELY DNAS issue

    sicne TWISTED METAL BLACK ONLINE DOES HAVE A SORT OF DNAS CHECK

    when you play it, it does QUICKLY say "checking dnas data"

    but it doesnt do the usual authentication thing liek in all the otehr games

    but it does definitely tell me that it is checking the dnas data

    so hoemcoem other games wont work?

    -x-x-x-
     
  20. GlennT

    GlennT Regular member

    Joined:
    Jul 12, 2003
    Messages:
    339
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    well thats SO wierd

    TM:BO WORKS PERFECTLY ONLINE FROM THE HDD
    THPS4 WORKS PERFECTLY ONLINE FROM THE HDD

    but any other of my games wont work for shit

    i patched XIII, Medal Of Honour: Rising Sun, and Need For Speed Underground

    and NONE of them worked

    i see no reason why they wouldn't if the others do

    i dont understand this at all now

    i mean, if it was because the network adapter was disbaled by hd loader, at least that would make sense

    but that is CLEARLY NOW NOT THE REASON since i have got 2 games to work perfectly

    with the other 3 games, it either says "hardware not connected", which it wuite clearly is, or like with XIII, it says "connecting" and jsut stays there saying "connecting" FOREVER, and everythign is basically frozen (although the zzz's are still moving at the top of the screen, so its technically not frozen, but you cant get back or forwards from that point, so....)

    im BAFFLED

    -x-x-x-
     

Share This Page