1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Playing online with modded PS2?

Discussion in 'PS2 - CD backup discussion' started by ropeadope, Sep 6, 2004.

  1. ropeadope

    ropeadope Regular member

    Joined:
    Sep 6, 2004
    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Ello, newb here :). Was just curious about something. If i mod my PS2 with a mod chip, or flip top or something, can i still play online? I remember hearing if people played on Xbox Live with a modded xbox, they would be banned for life. I was wondering if there was a similar pentalty for PS2 online. I play online with PS2 a lot now (with unmodded PS2) and will also in the future. So i don't want to lose that option. Any helpful info will be greatly appreciated. Thanks!
     
  2. devilhunt

    devilhunt Active member

    Joined:
    Aug 30, 2003
    Messages:
    3,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    if you use a flip top then you have no problems, if you use a mod chip then make sure it's in sleep mode and it should work fine
     
  3. ropeadope

    ropeadope Regular member

    Joined:
    Sep 6, 2004
    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Thanks for the reply. So those flip tops work pretty well eh? I can't soldier worth a damn, at least i really doubt i could. Currently my PS2 scratches up all of my discs, i've sent it back for repair twice and it still does it. Can't have it messing up all of my new game CDS =/. So it can play backups/imports without any problems? Do i need a special CD to make it work? Thanks again.
     
  4. ropeadope

    ropeadope Regular member

    Joined:
    Sep 6, 2004
    Messages:
    129
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Or maybe an HD would be better in my case eh? Can a HD play CD/DVD backups/imports?

    Can the flip top play both CD and DVD backups and imports? Maybe someone could just point me in the direction of a big PS2 modding faq.
     
    Last edited: Sep 7, 2004
  5. candrid

    candrid Member

    Joined:
    Sep 10, 2004
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Heres the lowdown on DNA$ and $ony's online setup.

    You can't just play backups online.. even with the fliptop, there is a tiny bit more to it then that.

    If you dont run in sleep mode, you wont be able to load the game due to it failing SYSTEM auth. If you run in sleep mode, you wont be able to play due to failing DISC auth. Your DNA$ file on each online disc (and there can be more then one) needs to be patched, with the ID from YOUR original disc. Thats the only way you'll pass the disc auth.. if you want to play using the HDD, example FFXI, your going to need to run in sleep, because the game gets installed on the HDD, the HDD is a new area for me, so I have no idea on HDD, DNA$ work arounds. Sorry.

    Best of Luck.
     
  6. grundle

    grundle Member

    Joined:
    May 29, 2003
    Messages:
    53
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    what is sleep mode? my mod chip is just an on/off one (i think you hold the reset button 3sec to turn on/off)
     
  7. nelswick

    nelswick Regular member

    Joined:
    Jul 24, 2004
    Messages:
    765
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    sleep mode is turning the chip on/off. you cannot play games with DNAS online (most games have it now) from your hard drive.
     
  8. james111

    james111 Regular member

    Joined:
    Oct 8, 2004
    Messages:
    283
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    how do i put my chip to sleep mode?
     
  9. candrid

    candrid Member

    Joined:
    Sep 10, 2004
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    What kind of chip do you have? I have the DMS3, I hold in the eject button on the console.

    Best of luck.
    -can
     
  10. james111

    james111 Regular member

    Joined:
    Oct 8, 2004
    Messages:
    283
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    i dont know wat my chip is but its not dvd and my chip dosent play original dvds, iwas told to put my chip to sleep mode to play originals how do i do it?
     
  11. candrid

    candrid Member

    Joined:
    Sep 10, 2004
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Well your chip might not support sleep mode, and it is different from chip to chip on how to put it in sleep mode.

    Sorry.

    Best of luck.
    -can
     
  12. KRAZYK

    KRAZYK Guest

    could some one send me every thing i need to patch a backup game to be played online? my AIM is krazyrubabandman

    thanks
     
  13. thangle13

    thangle13 Member

    Joined:
    Oct 22, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    hey i'm new here, hope all is well.

    I was curious i have a mod ps2, and recently purchased a network adaptor. I get a error code that reads (-881), and i am unable to connect. Is it cause of the mod?
     
  14. candrid

    candrid Member

    Joined:
    Sep 10, 2004
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Um it can be..

    If your game is the original you might need to deactivate your chip.

    I would really like to know if there is an error code listing posted somewhere.. but anyway, if its a backup your key might not be patched right.

    Best of luck.
    -can
     
  15. modps2

    modps2 Member

    Joined:
    Nov 10, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i have chipped ps2 and i cant get access to DNAs..y?..and how can i get through with out buying a new ps2 ..many thanx for who can help
     
  16. candrid

    candrid Member

    Joined:
    Sep 10, 2004
    Messages:
    27
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    You need to patch the ID from the original disc.

    -can
     
  17. modps2

    modps2 Member

    Joined:
    Nov 10, 2004
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    ive got copied games and i cant play them online is there a way to do that ive tried it playing them and i got error 402 cant access to DNAs ..or something ..how can i play my copied games on the ps2 and online?..many thanx for who can help me
     

Share This Page