1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Please advise: 3.40OE-C iso's not running

Discussion in 'Sony PSP - Mod and firmware discussion' started by vineet381, Aug 17, 2007.

  1. vineet381

    vineet381 Member

    Joined:
    Feb 3, 2007
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Guys,
    I was on 3.03 oe-c earlier and was able to play almost all the iso's,I updated to 3.40 oe-c with the following recovery settings

    PSP RECOVERY SETTINGS

    \CONFIG
    Skip SCE Logo = ENABLED (Optional)

    Hide Corrupt Icons = ENABLED

    Game Folder Homebrew = 1.50 KERNAL

    Autorun Program At /PSP/GAME/BOOT/EBOOT.PBP = DISABLED

    Use NO-UMD = DISABLED (If Have A UMD In The Drive)

    Fake Region = DISABLED

    Free UMD Region = ENABLED


    \ADVANCED
    Plain Modules in UMD/ISO = ENABLED

    Execute BOOT.BIN In UMD/ISO = DISABLED

    Use ISOFS Driver Also In UMD-Inserted Mode = DISABLED

    i am not able to play rachet game, metal gear solid, wid these settings, tomb raider etc. Either the screen will go black or somme error # shows up stattinf game can not be started. I have to maunally restart the PSP to enter in the recovery settings and those are again changed to the default settings.please advise what action should be done. i even tried switching back to 3.03 oe-c with the above settings but no luck
    thanks!
     
  2. Shokz

    Shokz Regular member

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    3,002
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Try changing your clock speed in games to 300mhz (from the Recovery menu)

    But you don't need plain modules enabled i wouldn't think, unless you have a plugin that doesn't like working without it.
     
  3. LUFFYPSP

    LUFFYPSP Regular member

    Joined:
    Mar 31, 2007
    Messages:
    1,531
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    -for all games use the default speed xcept 4 the rachet(333mHz).

    -disable all 3 options in the advanced configuration.

    -set the kernel to 3.40,then most games would work after tht...

    -set the free umd region to disabled

    i hope it works 4 u. gud luck m8
     
  4. Shokz

    Shokz Regular member

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    3,002
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    If you set to 3.40 most homebrew won't work, and it does little for ISO's
     
  5. LUFFYPSP

    LUFFYPSP Regular member

    Joined:
    Mar 31, 2007
    Messages:
    1,531
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    yeah u right bout the homebrew.n most games would also work with 1.50.but certain games need to use the 3.40 kernel such as MGS ops..
     
  6. Shokz

    Shokz Regular member

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    3,002
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Hmm, wasn't aware of that, i could swear i've played MGS with 1.5 kernel... Was a while ago though so not sure.
     
  7. LUFFYPSP

    LUFFYPSP Regular member

    Joined:
    Mar 31, 2007
    Messages:
    1,531
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    then might be only me n some other guys in this forum who had to use 3.40 kernel. long ago i used 1.50 kernel n MGS doesnt work until someone here told me to use the 3.40 n the game works with tht.
     
  8. vineet381

    vineet381 Member

    Joined:
    Feb 3, 2007
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    should the 'no umd' option be disabled or enabled? i have a game UMD inside though!
    thanks!
     
  9. Shokz

    Shokz Regular member

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    3,002
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    No-UMD should be disabled
     
  10. LUFFYPSP

    LUFFYPSP Regular member

    Joined:
    Mar 31, 2007
    Messages:
    1,531
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    for 3.40, u need to use ur umd n disable the no umd.
     
  11. vineet381

    vineet381 Member

    Joined:
    Feb 3, 2007
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i m able to play tekken 3 now but still metal gear is not wrking..black screen shows up...
     
  12. vineet381

    vineet381 Member

    Joined:
    Feb 3, 2007
    Messages:
    79
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Also, I have heard Dark Alex made called the DAX Ziso Loader. This runs most of the isos out there without having to mess around with any of the advanced and configuration settings in the recovery menu.

    if its true, cam some one advise how to instyal this Ziso on my PSP
    thanks
     

Share This Page