1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem loading Eboot of games on psp

Discussion in 'Sony PSP - Homebrew software' started by Azareel, Apr 14, 2007.

  1. Azareel

    Azareel Member

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Well, I've upgraded to Dark Alex's 3.10 firmware (and many thanks to all on this site who have contributed all of the information I found necessary to do so), and have a good size folder of games of all formats, isos, csos, eboots... Now, eboots have worked fine for me up until this week. I don't know what settings I may have changed, but now when I load an eboot, even previously working ones, my psp just locks up at the background screen (almost as if it's stuck transitioning from the psp menu to the eboot file itself).

    It still runs isos and csos with perfection, and my snes emulator works fine as well. I know I'm placing things in the right folder, they're being placed in my ms:\PSP\GAME\FOLDER OF EBOOT\EBOOT

    Any help on what I may have screwed up would be much appreciated, until then I'm gonna keep messing with my settings to see if I can fix it...
     
  2. staxx

    staxx Regular member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    817
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Have you made any changes to your opening_plugin.rco?
     
  3. Azareel

    Azareel Member

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I may have, I know I tried to get my psp to play a custom sound on startup, but I never could get it to work... is there a place I can download the original files to replace what I have now?
     
  4. staxx

    staxx Regular member

    Joined:
    Nov 12, 2006
    Messages:
    817
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    maybe check qj.net ... but yeah modifying the startup (opening_plugin.rco) disables the ability to play psx games. I believe theres a way around this though by using popstation or something like that (not 100% sure on the name since i havent bothered to play psx games on my psp)
     
  5. Azareel

    Azareel Member

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks much, I'm checking qj.net right now... anyone else have any ideas in case this doesn't work?
     
  6. hwalsh01

    hwalsh01 Member

    Joined:
    Feb 15, 2007
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i have the same problem and im guessing it is that file as i have custom background and icons so i probably changed that. so my question is where can i get a regular copy of that file or will i have to re-install the FW
     
  7. Azareel

    Azareel Member

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I'm looking for the file right now, surely someone else has been stupid like myself and not backed up their original opening_plugin.rco like myself... ::sigh:: lol
     
  8. Azareel

    Azareel Member

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
  9. hwalsh01

    hwalsh01 Member

    Joined:
    Feb 15, 2007
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    ive just backed up my mem stick and im re-installing 3.03 oec right now. ill tell you how it goes
     
  10. Azareel

    Azareel Member

    Joined:
    Apr 14, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Alright, I fixed my problem, and if possible we should see about stickying this for people who screw up like I did...

    If you're running 3.10 OE-A like I am (Dark Alex is freakin awesome btw)

    check out this link... http://boardsus.playstation.com/playstation/board/message?board.id=psp&thread.id=2819738&page=1

    It will walk you through recovering your OS without downgrading and reinstalling. The walkthrough is thorough, and doesn't take too long. Previously certain psp-psx games that weren't working are now, so I'm guessing I fixed it pretty good. Just did a test on a few games I have made boot files for (yes, I own an extensive video game collection, so they're not pirated copies... what can I say, grew up on the psx/ps2 and dig alot of the oldschool rpgs and such).

    So if you screw up your opening_plugin.rco and have problems running your eboots, give this a try. Again for Dark Alex's 3.10 OE-A firmware.
     
  11. hwalsh01

    hwalsh01 Member

    Joined:
    Feb 15, 2007
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    nice. id try this but im already halfway through making my dxar. which is stupid bcos my psp takes like an hour and a hlf to do it
     
  12. hwalsh01

    hwalsh01 Member

    Joined:
    Feb 15, 2007
    Messages:
    46
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    finally finsihed update which i began at 7:31 server time and look at time now and its only just finished
     
  13. Pud1000

    Pud1000 Regular member

    Joined:
    Mar 19, 2007
    Messages:
    200
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I know what it might be- i had this problem myself try takeing the umd out.
    If that didnt work then it might be your nodule folder did you add any new prx s?
     

Share This Page