1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem with command prompt

Discussion in 'Windows - General discussion' started by Ceberus, Jan 21, 2007.

  1. Ceberus

    Ceberus Guest

    When I try "ping....." or "cmd" in "Run....." from the start menu, this shows up[​IMG]

    Can anybody help me resolve this problem?

    Thanx!
     
  2. The_Fiend

    The_Fiend Guest

    ping only works from a command console.
    If run doesn't want to bring up the console, just look for it under start>all programs, it's in there somewhere.
     
  3. Ceberus

    Ceberus Guest

    I tried it from command prompt in accecories, it gives me the same messege.
     
  4. The_Fiend

    The_Fiend Guest

    That's odd, it should just point out the correct syntaxis to use the ping commands..
    Are you on a restricted account ?
     
  5. Ceberus

    Ceberus Guest

    Nope, this started happening a few days back when this happened Click here

    But that problem has been resolved now.
     
  6. Morph416

    Morph416 Active member

    Joined:
    Jan 14, 2004
    Messages:
    1,861
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Search your computer for ping.com and delete it.

    The vast majority of DOS commands are exe files, so if there's a matching .com file, Windows will try to run that file first. It's usually a leftover from a virus or other form of malware to prevent you from running DOS commands that could eliminate the threat.

    Same for:
    regedit.com
    ping.com
    msinfo32.com

    etc....
     
    Last edited: Jan 22, 2007
  7. Ceberus

    Ceberus Guest

    I can't find nothing of that sort
     
  8. bkf

    bkf Guest

    Morph & Fiend: you still got this one, im working with a few others. Can he do a start run regedit? Sounds like somebody turned off some shell extensions.
     
    Last edited by a moderator: Jan 23, 2007
  9. Ceberus

    Ceberus Guest

    Plz help me as soon as possible guys!
     
  10. Morph416

    Morph416 Active member

    Joined:
    Jan 14, 2004
    Messages:
    1,861
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Have you run any virus/malware scans to make sure nothing is corrupting the files?
     
  11. Ceberus

    Ceberus Guest

    Yeah, I ran AVG anti virus. Maybe it deleted some important files or something
     
  12. Morph416

    Morph416 Active member

    Joined:
    Jan 14, 2004
    Messages:
    1,861
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    No single app will pick up everything....try running some ad/spyware apps to see if they pick up anything.
     
  13. Ceberus

    Ceberus Guest

    Can you recommend me some good ones?
     
  14. Morph416

    Morph416 Active member

    Joined:
    Jan 14, 2004
    Messages:
    1,861
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Free:

    Ad-Aware
    Spybot Search and Destroy
    a2 Anti-Malware/Trojan
    Windows Defender (though I don't use that one)

    Shareware:
    Spyware Doctor (very good, picked up some malware that gave the others problems)
     

Share This Page