1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem with TMPGEnc

Discussion in 'DVDR' started by Rockywood, Aug 25, 2003.

  1. Rockywood

    Rockywood Member

    Joined:
    Jul 22, 2003
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I am trying to convert a .avi file that is 700mb in size to a MPEG-2, but TMPGEnc will not do it, and, when it does, there is no sound. I can't figure out the problem, but i thought maybe you all could.
     
  2. Oriphus

    Oriphus Senior member

    Joined:
    May 31, 2003
    Messages:
    6,011
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    You need to multiplex the sound in TMPGEnc to make the sound play.
     
  3. Rockywood

    Rockywood Member

    Joined:
    Jul 22, 2003
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have gone through all, if not most, of the menus in TMPGEnc, but i can't find where to "multiplex" the sound. Where exactly do i do that Oriphus?
     
  4. ABMone

    ABMone Guest

    Its in File>Mpeg tools but thats not the problem i think

    does the avi have sound when you play it? get g-spot and see if you have correct codecs

    Do you get an error screen?

    and do you use the project wizard because you should its great
     
  5. Oriphus

    Oriphus Senior member

    Joined:
    May 31, 2003
    Messages:
    6,011
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    Follow ABMonse advice, and we'll come back to mine if that doesnt sort it.
     
  6. Rockywood

    Rockywood Member

    Joined:
    Jul 22, 2003
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Yes, they do have sound. I do believe i have all the codecs i need, because everything plays, and they all have sound.
     
  7. Oriphus

    Oriphus Senior member

    Joined:
    May 31, 2003
    Messages:
    6,011
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116

Share This Page