1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem with Xbox Dash and Locking HDD

Discussion in 'Xbox - Hardware boot discussion' started by Blitzed, Oct 4, 2004.

  1. Blitzed

    Blitzed Member

    Joined:
    Jan 5, 2003
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    MY Xbox has been working fine for several months now, been storing games on the hdd, hdd drive locked, etc. But today, when I turned the console, I get the "Evo X" background with the following options:

    MS Dashboard (Which does nothing for some reason)
    Reboot
    Power Off
    Settings
    Backup

    I havn't done anything at all to the system, no changes or anything just played games. I can still play games on the system as long as its in from the startup logo. Also when I go inot settings, under Hdd it says lock disabled, dunno if this has anything to do with it. Anyone got any ideas? Cause at the moment I can't access any of my stuff on the hard drive. Little more information, I can still save games, etc. onto the hard drive when playing games.
     
  2. sonicbuzz

    sonicbuzz Member

    Joined:
    Apr 16, 2004
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Sounds to me like your evox/menu ini file is corrupt.
    Do you have it set up so you can ftp to the xbox?
     
  3. Blitzed

    Blitzed Member

    Joined:
    Jan 5, 2003
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    yea, i can ftp. Anyway I can get it back without formating and stuff?
     
    Last edited: Oct 6, 2004
  4. Blitzed

    Blitzed Member

    Joined:
    Jan 5, 2003
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    anyone able to help?
     
  5. Doodmar

    Doodmar Member

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Make sure you have the following in your evox.ini"

    MSDashBoard = "c:\xboxdash.xbe"

    Also make sure you have that file/directory :p

    Also, to lock/unlock your HDD, add these lines to evox.ini in one of the menus.

    Item "Lock Harddisk",@210
    Item "Unlock Harddisk",@211


    The HDD must be locked to boot from normal BIOS. Hope this helps.
     
  6. Blitzed

    Blitzed Member

    Joined:
    Jan 5, 2003
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i've looked in that *.ini file, and there is no "MSDashBoard =", same for the other things, do I just add the lines to top?

    Heres my Evox.ini file:

    [BIOS]

    Current = 0x2f3d834eec8857eac85df3ecd452ba7f

    [Network]

    SetupNetwork = No
    StaticIP = No
    Ip = 192.168.0.2
    Subnetmask = 255.255.255.0
    Defaultgateway = 192.168.0.1
    DNS1 = 0.0.0.0
    DNS2 = 0.0.0.0
    SetupDelay = 0
    SkipIfNoLink = No

    [FTP]

    Enable = Yes
    Password = xbox
    IGR = No

    [Telnet]

    Enable = Yes

    [RDTOOLS]

    Enable = Yes
    Name = EvoX
    IGR = No

    [Clock]

    JumpToMsDash = No
    JumpIfNoLink = Yes
    Use24 = Yes
    SwapDate = No
    SNTP_Server = 0.0.0.0

    [Misc]

    GameRegion = 0
    Fahrenheit = No
    AutoLaunchGames = Yes
    AutoLaunchDVD = Yes
    AutoLaunchAudio = Yes
    UseFDrive = Yes
    UseGDrive = Yes
    IGR = No
    UseItems = Yes
    ScreenSaver = 5
    ShadeLevel = 90
    DebugTSR = No
     
    Last edited: Oct 11, 2004
  7. sonicbuzz

    sonicbuzz Member

    Joined:
    Apr 16, 2004
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Here is a ini file example from EvolutionX for dummies (no offence, I used it).
    You should check out the whole thing here:

    http://evolutionx.info/




    Here are a few built in commands to the default.xbe that you see designated by the ID_(command name) or the original @ still work.

    ID_Flash_Bios or @1 = Flash the BIOS
    ID_MS_Dash aka or @3 = Launch the Original Dashboard if named msxboxdash.xbe
    ID_Quick_Reboot or @5 = Reboot Xbox
    ID_Settings or @9 = Go to the EvoX Dashboard Settings
    ID_Power_Off or @10 = Turn the Power Off
    ID_Backup or @11 = Backup the settings to C:\Backup on the Xbox
    ID_Skins or @13 = Skins
    ID_Launch_DVD or @14 = Launch disc in dvdrom tray
    @2 = Custom User Actions as in @210 to do action 10

    This is what your menu section looks like....
    _____________________________________________________________________________________________________________________________

    Section "Root"
    {
    Item "Launch DVD",ID_Launch_DVD
    Item "MS Dashboard",ID_MS_Dash
    Item "Reboot",ID_Quick_Reboot
    Item "Power Off",ID_Power_Off
    # Item "Flash Evox BIOS","c:\bios\d6.bin",ID_Flash_Bios_File

    Section "System Utils"
    {
    Item "Settings",ID_Settings
    Item "Flash BIOS",ID_Flash_Bios
    Item "Backup",ID_Backup
    Item "Skins",ID_Skins
    }
    Section "Launch Menu"
    {
    Section "Games"
    {
    AutoAddItem "e:\games\"
    AutoAddItem "f:\games\"
    SortAll
    }
    Section "Apps"
    {
    AutoAddItem "e:\apps\"
    AutoAddItem "f:\apps\"
    SortAll
    }
    }
    }

    [Action_10]


    [Action_11]


    [Action_12]
     
  8. Doodmar

    Doodmar Member

    Joined:
    Oct 10, 2004
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Maybe you have an older version of evoX. Try installing the latest version and see if that works.
     
  9. Blitzed

    Blitzed Member

    Joined:
    Jan 5, 2003
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I formatted and reinstalled yesturday with my slayers disk (which I originaly used) but when it had finished it just came up with the normal xbox menu. I've now download the latest FirF@ckers disk and did the same, but it still only comes up with the original xbox menu. Is there something i'm not doing for this to be happening?
     
  10. sonicbuzz

    sonicbuzz Member

    Joined:
    Apr 16, 2004
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    If you have a know good boot disk (cd-r or cd-rw) and you still boot to the xbox dash on the Hd and can't boot to the cd, that points the finger at your mod chip and the D0 connection. This may have become an "open".
     
  11. sonicbuzz

    sonicbuzz Member

    Joined:
    Apr 16, 2004
    Messages:
    38
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hmmm... I take that back. IF you can FTP and assuming you booted to the boot disk to format the HD your mod chip is still running.

    You still trying to run the exov dash?
    Have an evoxdash.xbe and evox/menu ini file?
     
  12. Blitzed

    Blitzed Member

    Joined:
    Jan 5, 2003
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    fixd it now, had to do it all manually. for some reason the two disks weren't setting it up tidy, one of which was the disk i had originally used...
     

Share This Page