1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

problems with norbit and messengers

Discussion in 'Video playback problems' started by melaniegb, Jun 10, 2007.

  1. melaniegb

    melaniegb Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    try to get a backup copy made of Norbit and the Messengers.
    problems with both
    norbit has audio in spanish and the messengers is commentary
    is anyone else having the same problem?
    tried to change the setup with the player remote but did not work
    used clonedvd to make the backups
     
  2. binkie7

    binkie7 Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Messages:
    18,496
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    Noope didn't have a problem with either and used CloneDVD too.
    In Clone just leave the english AC-3/6 checked and you should be good.
     
  3. nemrod

    nemrod Member

    Joined:
    Dec 10, 2005
    Messages:
    49
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i used ripit4me then burned with clonedvd both work great
     
  4. melaniegb

    melaniegb Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I checked my backup copy and they was several 3/6 EN were checked plus several 3/6 FR
    do i need to uncheck the 3/6 FR
    and can i correct this problem with my backup copy or do i need to use the original
     
  5. binkie7

    binkie7 Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Messages:
    18,496
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    Original would probably be better but try the backup 1st. There's usually only 1 AC-3/6 English audio. The rest are usually AC-3/2. Uncheck those too - the directors commentary is usually in these.
     
  6. melaniegb

    melaniegb Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    having difficulty figuring out which ones to uncheck,sorry:(
    do you happen to know what chapters they r?
     
  7. binkie7

    binkie7 Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Messages:
    18,496
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    Ok - when you get to the 'audio & subtitle settings' screen in Clone (see pic below) uncheck everything but English AC-3/6 under audio streams.

    [​IMG]
     
    Last edited: Jun 11, 2007
  8. melaniegb

    melaniegb Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    ok i understand , i was looking at the wrong screen duh!
    well on my backup it just shows a dolby french so i will have to get the original back and try to make a new backup and try ur advice
    im sure it will work then thanks for the help and PATIENCE!

    Then i will try to get a new backup made of the messengers, so you'll problably here from me again when i get to it
     
  9. binkie7

    binkie7 Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Messages:
    18,496
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    You're welcome melaniegb
    You should be good on the next back up of these.
    Post back if need anymore help.
     
  10. melaniegb

    melaniegb Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hey there again its me:)
    Got norbit done like a pro ,now im having difficulty w/ ghost rider.
    any suggestions?
    on clonedvd it fails with a redundency error/ on anydvd it says compiling failed
     
  11. binkie7

    binkie7 Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Messages:
    18,496
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    Hey there melaniegb
    This one has nothing special on it - just the regular CSS copy protection.
    The error you get usually means the disc is smudged, dirty, scratched or a bad press.
    Try cleaning it off with something non abrasive.
    If you have another drive try that one - some are better than others on these type of discs.

    Try ripping it with the free DVDFab HD Decrypter then open those files in Clone.

    You can also try using the ripper in AnyDVD - right click on the red fox and pick 'rip video dvd to hard disk' then open those files in Clone.

    Glad to hear you got Norbit w/o the French :
     
  12. melaniegb

    melaniegb Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    hey thanks
    i am gonna try to do the anydvd ripper and then use clone
    will let ya know how it goes
    i made a new backup of the messengers and the picture quality was real bad
    is this the movie itself or my disc ? I did manage to get rid of the directors commentary by unchecking the 3/2 on the audio

    how do i get the ghost rider loaded onto clone if it is on my hard drive? never done that one before
    i appreciated the picture you gave me before when i was having a blonde moment, ha
     
  13. binkie7

    binkie7 Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Messages:
    18,496
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    To add the file from your hard drive find the video_ts folder where the movie is saved when you click on the browse button in Clone.
    Instead of picking the drive you just pick the folder from the hard drive.
    Here's a pic:

    [​IMG]

    Hmmm the quality bad on Messengers - what brand of media are you using? Burn speed? Try burning at 1/2 the rated speed of the disc (last screen in Clone - preferred speed option)
    For media use Taiyo Yuden, Verbatim or made in Japan Sony, Fuji or Maxell.
     
  14. melaniegb

    melaniegb Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    im using maxell right now, i'll try the 1/2 burn speed
    i tried the anydvd ripper with ghost rider and it aborted and and a window popped up and it showed this:
    FileIO3VTS_01_1.VOB 574740480 456704
    I am about to give up on this one! My disc is whistle clean!
     
  15. binkie7

    binkie7 Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Messages:
    18,496
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    If it's a bad press you won't see it w/ the eye - but when ripping the drive sure does :)

    Give DVDFab a try to rip this one.

    I had no problems w/ AnyDVD and CloneDVD so I'm thinking you probably have a bad disc.
     
  16. melaniegb

    melaniegb Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    thanks for the help
    i tried ur suggestions and it just will not complete the burn
    i think it is a bad movie too
    i am goin to get another movie and try it again just to see

    I done the messengers again and instead of maxium speed like i do for everything i did it @ 8X speed
    the movie was still distorted and not clear, i checked the original and it plays good
    i don't think it is my disk, I have Maxell right now and all my other backup have been turning out clear.
    So i am throwing in the towel on it unless u have another suggestion
    I have never had one to do this before
    thanks again for the suggestions, you have been a great help
     
  17. binkie7

    binkie7 Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Messages:
    18,496
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    Hmmm try doing movie only (the 1st option is Clone) to save on compression. I think full movie on this one had alot. Doing movie only and just picking the ac-3/6 audio will save a bunch.
    Heavy compression can cause a big dip in quality.

    Yeah I think you have a bad disc on Ghost Rider - easy one to do :)

    Oh and you're welcome!
     
  18. melaniegb

    melaniegb Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    ok i'll try it one more time
    by the way how do you attach your cute picture with your replys

     
  19. binkie7

    binkie7 Moderator Staff Member

    Joined:
    Feb 12, 2005
    Messages:
    18,496
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    To do a sig first have the image you want then upload it to a site like photobucket.com. Generate the tag - pick the one for message boards will give you a link.
    Then go to edit my account>edit personal information.
    At the bottom you'll see a box for signature. Copy and paste the tag/link in here. Just be sure to make the tags lower case.
    ex - (remove astericks)[img*]copy&pastelinkhere[/*img]
     
  20. melaniegb

    melaniegb Member

    Joined:
    Nov 3, 2005
    Messages:
    89
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    great I got it made and it looks good!!!!!
    Just doing the movie only did the trick, THanks
    I will expiriment with my sig later!
    thanks for the instructions

    I'll be in touch again soon!:)
     

Share This Page