1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PS1 Backwards Compat.

Discussion in 'PS3 - Modding & Hacking' started by lordofuo, Nov 13, 2007.

  1. lordofuo

    lordofuo Regular member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    265
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    hey dudes, say i got a 40G PS3, and i wanna play ps1 games.

    is the 40G compat with PS1? i know it is not with PS2.

    and if so, how can it play back-ups? i have backed up alot of my old PS1 games, and the originals are destroyed.
     
  2. lordofuo

    lordofuo Regular member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    265
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    dudes, please help! :)
     
  3. newcloud

    newcloud Regular member

    Joined:
    Oct 9, 2006
    Messages:
    679
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    im not sure but im told the 40 gb model has no
    backward compatibility including ps1
     
  4. lordofuo

    lordofuo Regular member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    265
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    yes, 40GB does have PS1 BC...

    i read it on all the sites i looked it up on. :)

    so, do you think there is a way to make a CD-R with my backups and play it on PS3???
     
  5. glenquag

    glenquag Regular member

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    1,879
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    No actually it doesn't. It has ZERO backwards compatibility, that's one of the reasons it's cheaper. And I'm pretty sure you have to do the swap switch.. but it WONT work anyways because 40GB's don't have backwards compatibility.
     
  6. lordofuo

    lordofuo Regular member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    265
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    now, im not saying your wrong, but im just showing you what i read. did they change the compatibility recently or something?
    thanks for replying though! :)

     
  7. tyler123

    tyler123 Regular member

    Joined:
    Sep 4, 2006
    Messages:
    261
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    from what i have read .the 40 gig ps3 does not play ps1 or ps2 games period
     
  8. lordofuo

    lordofuo Regular member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    265
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26

    well, youve seen what i read... lol


    WHO HAS THE ANSWERS AND THE PROOF!?!?!?!!? *arrrgh!!!* lol


    can someone clear this up for me please? thanks!

     
  9. glenquag

    glenquag Regular member

    Joined:
    Mar 7, 2007
    Messages:
    1,879
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Find a PS1 disc and pop it in there..
     
  10. valap

    valap Member

    Joined:
    Nov 1, 2004
    Messages:
    4
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Yes. My ps1 Tomb raider 1 working fine.
    (40gb eur ps3)
     
  11. Travar

    Travar Member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I have a great solution... If you want to play PS1 (and PS2) back ups, buy yourself a moded PS2 and whola, you get all you wish for for 100$.
     
  12. lordofuo

    lordofuo Regular member

    Joined:
    Jun 18, 2007
    Messages:
    265
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    YESS!!!!!! :) <----happy face


    ok, now that i know that itll work, can i burn a PS1 game to a disc and it would work?? if so, how could i do this? (i have LEGAL backups)

    thanks all, (especially valap!)

    lordofuo
     
  13. eternalis

    eternalis Regular member

    Joined:
    Jan 5, 2005
    Messages:
    2,924
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    No, assuming that PS1 games do actually work on the 40Gb PS3, then you will need to install a swap switch to play them (guide: http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/499497 ). IMO its not worth it to open up my new PS3 just to play PS1 games :D
     
    Last edited: Nov 16, 2007
  14. edepot

    edepot Guest

    The PS3 does play PSone games (not backup copies, the retail ones).
    but you have to make sure that your PS3 is the same region and
    format (NTSC or PAL).

    Visit this page for the detailed compatibility details...
    PS3 SPAM removed
    It has all the details showing the compatibility with PS1 (and PS2 and DVD and Blu-ray discs as well).
     
    Last edited by a moderator: Apr 8, 2009

Share This Page