1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PS2 backups of EA games

Discussion in 'PS2 - DVD backup discussion' started by rudy05, Jan 29, 2005.

  1. rudy05

    rudy05 Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I've just started making backups and I've had minor success. I've made backups of two different EA games. The gameplay is fine, but if you enter into one of their tutorials the video is so choppy that I basically have to turn my PS2 off and start over, and basically don't use the tutorials as they never work. There are other instances as well when it launches into a "video" and the same thing happens. I'm using a TEAC burner, Swap Magic 3.0, DVD Decrypter, and Memorex media. Is this a common issue? I'm not sure what to try, I've been burning at 2x. Anyone else seen this problem?
     
  2. ~Wickid~

    ~Wickid~ Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    this is a common issue. you need to get EA fixes to allow the backup to work correctly. once you get those you are good to go.
     
  3. rudy05

    rudy05 Member

    Joined:
    Jan 29, 2005
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Where can I get the EA fixes?
     
  4. SolidCore

    SolidCore Member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i would like also the EX fises information please
     
  5. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    don't listen to him, there are no EA fixes needed for swap magic (at least for the game your playing). If your using memorex -r discs, thats most likely the problem. Try some verbatim or ritek. http://www.swapmagicfix.com lists other problem games an their fixes.
     
    Last edited: Jan 31, 2005
  6. SolidCore

    SolidCore Member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hehe you know your stuff... using Burn MAX NFSU2 loaded the cars and got almost into the game.. but then died... im hoping its my cheap media :) and i cant wait for my pioneer 108 + ridisc ritek g04's !!! wooo :)
     
  7. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    That should be a very good combo.
     
  8. SolidCore

    SolidCore Member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Yeah you use a 107 and g04's... so it can only be better ;)?.. its dual layer so if i get desperate i can burn a dvd 9 lol ^_^..

    I've managed to get Silent hill 4 copied nice and ghost recon 2 works (dvd loader)... however i cant play ghost recon 2 online.. any reason why?

    (and need for speed 2 bad copy wouldnt pass the check... should i use the memory card trick with disc id?)

    Cheers ;)
     
  9. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    did you patch the online games with the dnas id?
     
  10. SolidCore

    SolidCore Member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Well im not sure how, got a thread?

    my 50x ridisc ritek g04 dvd-r came today i tried to burn Need for speed underground 2 with my LITE-ON DVDRW SOHW-1213S and it came out bad!!! the cars load up fair, the tracks load up fine , but the game itself loads up sooo slow!!!

    where's the patch does it fix the above problem?...

    my pioneer 108 will burn these at 1x so i'll wait if i have 2, but this dnas id?... i need to learn more thanks.
     
  11. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
  12. dolittle

    dolittle Member

    Joined:
    Jan 17, 2005
    Messages:
    54
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    listen to sly he is right about it being a media problem. i backed up nascar 2005, burded to a maxell dvd+r, loads real slow and tutorials pause a little. so i pulled out a good verbatim dvd+r fixed everything loads great, plays great, looks great. i also used dvd decrypter @ X1.
     
  13. SolidCore

    SolidCore Member

    Joined:
    Jan 31, 2005
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i believe the problem im having is the fact that the music and the game both try to load at the same time, because its being burnt at 2x it skipping (the game wouldnt know the difference) and then we find its unplayable.

    when my pioneer 108 comes ill burn the same image i made from the original at 1x :) on a ridisc ritek G04 !... hope it goes well, could be tomorrow.
     
  14. Titmus

    Titmus Member

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    how comes my ea games are slow and the music isnt right these games are nba street 3 nfs2 champions leauge and so on.
    I have emprex dvd burner and i use dvd decryter at 1 speed with maxwell - dvds. I have read all of your forums but cant find the info i need.

    thanks mike
     
  15. Bcampo9

    Bcampo9 Guest

    whoa whoa whoa wait guys the easiest way to get all the EA games to work is by rebuilding them and burning them at the lowest possible speed. Its as simple as that, I have made copies of about every EA game and all of them work fine no choppy video or nothing. (But make sure you burn them at the lowest speed)
     
  16. Titmus

    Titmus Member

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    how do you rebuild i really want to know this thanks mike
     
  17. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    ive never rebuilt my ea games and they all work perfectly.
     
  18. Titmus

    Titmus Member

    Joined:
    Feb 21, 2005
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    wat do you use
     
  19. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    look under my pic
     
  20. hursty

    hursty Active member

    Joined:
    Nov 22, 2004
    Messages:
    4,618
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    66
    i also have never had to "alter" a EA game

    memorex is a unreliable source of dvd blanks

    run one of the disc's through this and tell me who made it(what manufacturer ID)

    http://dvd.identifier.cdfreaks.com/

    there is a good chance they may be garbage dvd media
     

Share This Page