1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

PS2 Version 1

Discussion in 'PS2 - DVD backup discussion' started by justinv15, Mar 1, 2005.

  1. justinv15

    justinv15 Member

    Joined:
    Feb 23, 2005
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Are they good for copying games or not?? Do games work better for version 1 or the higher versions. My mod chip is soldered in. Are soldered ones better?
     
  2. justinv15

    justinv15 Member

    Joined:
    Feb 23, 2005
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Should i use + or - dvds. I use + and the games usually skip. Plz help.
     
  3. Nappster

    Nappster Member

    Joined:
    Feb 9, 2005
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    You need to use -R discs with the Version 1.
     
  4. redhatman

    redhatman Regular member

    Joined:
    Mar 11, 2005
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    what about burning dvd's and playing them on ps2, will dvd -r's work with version 1? Or +R? Or both? Thanks
    -redhatman
     
  5. dragulaAC

    dragulaAC Active member

    Joined:
    Jul 28, 2003
    Messages:
    1,062
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    v1-3: only dvd-r
    v4 : dvd-r (some can +r)
    v5+ : Both
     
  6. redhatman

    redhatman Regular member

    Joined:
    Mar 11, 2005
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Ok, Now that I have found out that my ps2 is version 1, I have burned a dvd movie on a dvd -r without a menu screen if that matters. I have tried the dvd in a dvd player and it works fine. I have a plain ps2, (no mods) What am I doing wrong? Thanks
    -Pat (redhatman)
     
  7. clouser

    clouser Guest

    an unmodded ps2 will play dvdrs but to play the games you need a mod chip or swap disc i recomend a flip top and swap magic 3.3 discs. alos dvd decreypter works wonders for ps2 games just use the - r media and you should be fine.
     
  8. redhatman

    redhatman Regular member

    Joined:
    Mar 11, 2005
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    yea, thats exactly what i thought. Does it matter If i have a menu on the dvd or not? The other thing is that, I burned it into dvd quality and then burned it. (converted avi to .m2v) Would that matter instead of turning it into parts like Video_TS and stuff. Please help me with both questions. Thanks a lot.
    -Pat (redhatman)
     
  9. Prize99

    Prize99 Regular member

    Joined:
    Mar 5, 2005
    Messages:
    115
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    My buddy has a version 1 PS2 and my DVD+R TDK's work just fine :)
     
  10. redhatman

    redhatman Regular member

    Joined:
    Mar 11, 2005
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    oooo, well i have read everywhere that i want to use dvd -r's for a version 1 ps2. Also, any help with the following questions would be apprecitated.

    -"Would that matter instead of turning it into parts like Video_TS and stuff?"

    -"Does it matter If i have a menu on the dvd or not?"

    Thanks
    -Pat (redhatman)
     
  11. clouser

    clouser Guest

    no and no they are dvd format now so it would not have an effect i also play burned dvds on mine but mine wont play +r very well all of my -rs play great some are converted vcds and import movies with menus.
     
  12. redhatman

    redhatman Regular member

    Joined:
    Mar 11, 2005
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    so ur saying that it should work. I burned it on a fujifilm dvd -r at 1x. with no menu and not into that video_TS format. Why isnt this working?
    Thanks
    -Pat (redhatman)
     
  13. redhatman

    redhatman Regular member

    Joined:
    Mar 11, 2005
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    ok, all i do it put the disc in and then wait for it to load right? Also please help with the other questions. Thanks a lot.
    -Pat (redhatman)
     
  14. clouser

    clouser Guest

    sorry i messed up an unmodded ps2 mont play .mv2 youl need the ps2 media center but it will play all dvd-rs menue or not
     
  15. redhatman

    redhatman Regular member

    Joined:
    Mar 11, 2005
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    ok, so if i do the converter thing into video_TS thing it will work? Thanks
    -Pat (redhatman)
     
  16. clouser

    clouser Guest

    yes just fine but id suggjest a realy good media like tdk or memorex maxell is good but iv had better luck with the first 2.
     
  17. redhatman

    redhatman Regular member

    Joined:
    Mar 11, 2005
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    why does media matter anyway? is it less probability of burn process failure? or what is the deal? Thanks
    -Pat (redhatman)
     
  18. clouser

    clouser Guest

    with realy good media the laser reads it easyer and there is less of a chance for errors on the disc itself.
     
  19. redhatman

    redhatman Regular member

    Joined:
    Mar 11, 2005
    Messages:
    170
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    haha, im using Fujifilm media. Would that be considered good media?
    -Pat (redhatman)
     
  20. clouser

    clouser Guest

    iv never had a problem with it about 1/3 of my vcds a fujifilm no complatints here.
     

Share This Page