1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

ps3 and media streaming

Discussion in 'PS3 - Modding & Hacking' started by ooZEROoo, Jun 26, 2007.

  1. ooZEROoo

    ooZEROoo Regular member

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    i cant get the streaming thing to work at all ive tried wmp11 nero media home and tversity nothing works all the services that i need to have running are upnp is available on my ps3 its is also enabled on my router why doesnt my pc detect my ps3 at all people have been having this problem all over the web i have done everything people have told me to do and whats even more messed up is that i met a person with the same problem he got his to work then refused to tell anyone else how what a tool my network is wired through linksys befsr41 any and all suggestions would be much appreciated
     
  2. Colemanvt

    Colemanvt Member

    Joined:
    Oct 21, 2002
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    having the same problem bro I'm running the ps3 wirelessly through a linksys wrt54gl no go... you don't have to use ethernet do you? if so that would be pretty dumb if you ask me
     
  3. ooZEROoo

    ooZEROoo Regular member

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    its almost as though on every forum ive been on people like us get ignored when it comes to this situation and i know it does not matter if its wired or wireless seeing that ive helped other people get theres going on different setups but when it comes to mine it just wont work anyone with any networking know how please help us
     
  4. Colemanvt

    Colemanvt Member

    Joined:
    Oct 21, 2002
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Yeah I guess how it works is your ps3 shows up in wmp11 or it doesn't if it doesn't you gotta use one of those other programs for the server. I dunnnoo I don't guess it really matters. But the people on this forum are good and they will help when they can.
     
  5. ooZEROoo

    ooZEROoo Regular member

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    very true this is the best forum ive come across it taught me everything i know about game backups and playstation exploits but u were saying to use a different app nothing at all works either my pc or my router wont allow it i can ping my ps3 upnp is available im at nat 2 my firewalls have been configured to allow streaming im about to give up but the odd thing is that every other network app ive tried has worked (elf files for ps2 and ps3 proxy for getting warhawk) but as far as this goes no luck not to mention that if i boot linux i can go into my windows network and retrieve files that are stored on my main pc
     
    Last edited: Jun 26, 2007
  6. SpideyBoy

    SpideyBoy Member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    87
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    yea...it works randomly for me...one hour it works the next it doesnt...it sucks...
     
  7. ooZEROoo

    ooZEROoo Regular member

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    from what ive been reading its because the ps3 uses random ports each time its turned on so if u have nero make it use a fixed port and that should take care of ur problem
     
  8. ooZEROoo

    ooZEROoo Regular member

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    ok ive narrowed it down to my pc something in my pc wont allow the ps3 to communicate with it at first i thought it might be the router or firewall but all of my ps2 files that require a pc work so the router is allowing communication between pc and playstation so what in my computer is stopping it if my firewalls are disabled
     
  9. Colemanvt

    Colemanvt Member

    Joined:
    Oct 21, 2002
    Messages:
    72
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    yeah that's what mine is doing too. You running vista or xp? My vista doesn't see it and I can't access the ip via \\(ip address). but I can't get wmp11 on my xp partition to try it out because um... my xp... is... not... genuine? heheh :-D
     
  10. ooZEROoo

    ooZEROoo Regular member

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    theyre ways around the whole genuine windows thing but im running xp i cant remember where i saw it but u can basically bypass the validation because i thought about doing the same and have a partition for vista but if i do go with bug infested vista it wiuld not be genuine.....if someone made a media server that could direct connect (type in the ip of ur ps3) i am almost positive that would work to cure this month long headache i am having why does something so simple refuse to work for us and the only reason i say its the pc is because ive tried wmp11 tversity(which from what ive seen is the best) and nero media home and ive never had a network problem before i could be wrong but ive tried 2 different routers and still no luck PLEASE HELP US it seems to be a common problem yet i cant find a solution where is the computer and networking genius we all need
     
    Last edited: Jun 30, 2007
  11. Sudds

    Sudds Active member

    Joined:
    Sep 12, 2005
    Messages:
    3,703
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    With TVersity you have to manually add its exe to windows firewall, it doesnt do it automatically.
    Can you see either Neros icon or any other streamer you tried in the PS3 XMB? Have you tried scanning for streamers on the PS3?
     
  12. johnc1234

    johnc1234 Regular member

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    706
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    The Problem I had was in my Network Connections folder. I overcome it by going to Network Connections, right click on Local Area Connection, on the General Tab scroll down to Internet Protocol (TCP/IP) and double click it. I checked the Use The Following IP Address and entered my settings then I pressed okay. I think this made my IP static and it seems to of worked. I know next to nothing on networking and stuff but it done the trick for me.

    PS. Hi Sudds :)
     
  13. Sudds

    Sudds Active member

    Joined:
    Sep 12, 2005
    Messages:
    3,703
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Alright Johno!
    Havent seen you online PS3 for awhile, whats up?
     
  14. ooZEROoo

    ooZEROoo Regular member

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    i tried that as well before still no luck i believe im about to give up on it and go back to that crap orb but ive been using that for a couple of months i wanna access media from the xmb
     
    Last edited: Jul 1, 2007
  15. johnc1234

    johnc1234 Regular member

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    706
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    yee true enough. Gonna start again now, im oline as we speak :). I just got a new game: Def Jam ICON. really good, although it seems slow online and no headset can be used :(. The story mode is really good though. Also gonna start playin resistance again, now that I've joined GameBattles.com. well thats me.

    @ooZEROoo
    sorry my method never helped.
     
  16. player110

    player110 Member

    Joined:
    Nov 7, 2004
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i have the ps3 updated 2 the 1.82v and it has the search for media icon now i can connect to it by nero media home not a problem but when i look up for files there is nothing there. i have selected the file to share by media home but i just cant get it to work any 1 know y help would b nice from any1 that has done it. thanks people
     
  17. ooZEROoo

    ooZEROoo Regular member

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    well help me connect to nero thats the first step because i cant connect to anything
     
    Last edited: Jul 2, 2007
  18. player110

    player110 Member

    Joined:
    Nov 7, 2004
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    install microsoft net frameworks 1 and sp1
    open nero then share then home mediahome
    select a file to share
    and press start server
    turn ps3 on
    select search for media server and it should pik up the pc server
    let me know how u go............
     
  19. ooZEROoo

    ooZEROoo Regular member

    Joined:
    May 26, 2007
    Messages:
    1,459
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    ok tried that and nero recognizes the pc itself but still no ps3
     
  20. player110

    player110 Member

    Joined:
    Nov 7, 2004
    Messages:
    36
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    are u hooked up wired oe wireless?
     

Share This Page