1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Ratchet & Clank

Discussion in 'PS2 - DVD backup discussion' started by bammi, Feb 17, 2005.

  1. bammi

    bammi Member

    Joined:
    Oct 16, 2004
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Has anyone had any luck with Ratchet and Clank: Up Your Arsenal? I have tried nero and the iso/cdvdgen and no luck. Can anyone help me please?
     
  2. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    are you using cd loader?
     
  3. bammi

    bammi Member

    Joined:
    Oct 16, 2004
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have been using dvd loader. I have been burning them to dvd because it comes on a dvd rom.
     
  4. syzable

    syzable Guest

    I have had no problems playing it with Swap Magic 3.3 but i couldn't get it to work when i had SM 2.0.
     
  5. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    cd loader can load dvd games also, but, are you getting dvd loader to boot? Once it loads, you have to hit x and select the 5v3 no pn option.
     
  6. bammi

    bammi Member

    Joined:
    Oct 16, 2004
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    My Swapmagic cd version is 3 and my dvd version is 2.0. Is there a 3.3 version for the dvd or is it the cd version? Also my dvd swapmagic does load and asks for me to swap disdks then when I put in R&C, nothing.
     
  7. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    Ratchet and clank doesn't load because your not using cd loader. cd/dvd loader is differnt from the swap magic discs. http://www.swapmagicfix.com
     
  8. JoeN00b

    JoeN00b Guest

    Forgive the ignorance, but I've tried to use Swap Magic 2.0 inconjunction with the CDLoader V7, but get nothing to work.

    If I do a normal boot with CDLoader V7 it says to insert a proper playstation/Playstation 2 disc. When I try Swap Magic first, then the CDLoader V7 it just hangs and the drive continues spinning.

    There really aren't instructions on swapmagicfix.com on how to do this, so what am I doing wrong? ;)
     
  9. sly_61019

    sly_61019 Senior member

    Joined:
    Jun 28, 2003
    Messages:
    9,522
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
    1. burn cd loader to cd (if you haven't already)
    2. load swap magic CD
    3. swap for cd loader
    4. hit x
    5. select 5v3 no pn
    6. hit eject and put in swap magic dvd
    7. let it read, then hit x
    8. swap for ratchet + clank.
     
  10. JoeN00b

    JoeN00b Guest

    Thanks Sly, you have helped cure me of my ignorance. I was able to figure it out for what I needed and now all is well. I hang my head in shame for my previous ignorance. :)

    *I was NOT being sarcastic either* Seriously, you helped out plenty of us with that advice as it was not easy to find.
     
  11. bammi

    bammi Member

    Joined:
    Oct 16, 2004
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I got mine working as well. Thanks to everyone who helped.
     

Share This Page