1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Recently I just cannot…

Discussion in 'DVDR' started by vanillam, Mar 19, 2005.

  1. vanillam

    vanillam Guest

    make a single good copy.

    Since I have my new computer with ATAPI DD DVD Drive, and using Ritek (Ricohjpn) DVD media I cannot make a single good copy. (Using: DVD Decprypter, DVD Shrink & Nero Startsmart.)
    Before with my less sophisticated equipment I was able to rip & and copy. I was even able to copy onto Memorex with no trouble.
    I do not know where to look for the problem. I would appreciate any hints.
    Thanks for your interest in my difficulty.
     
  2. colw

    colw Active member

    Joined:
    Apr 25, 2004
    Messages:
    1,735
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Could be worthwhile checking that you do not have any packet writing software running in the background (e.g. INCD, Roxio etc).
     
  3. scf_au

    scf_au Regular member

    Joined:
    Sep 12, 2004
    Messages:
    2,951
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    You may want to use Nero Info Tools to check if everthing is hooked up fine on your system.
     
  4. vanillam

    vanillam Guest

    Thanks Colw,
    No, I do not have any of those programs.
     
  5. vanillam

    vanillam Guest

    Thanks scf_au
    As you suggested, I downloaded Nero Info Tool.
    It looks that my driver does not support DVD+R. They sold me as dual!!!! Which I believe means having both + & -. My DVD blank media is DVD+R.
     
  6. carp11

    carp11 Member

    Joined:
    Jan 15, 2005
    Messages:
    26
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Maybe dual refers to dual layer.
     
  7. arniebear

    arniebear Active member

    Joined:
    Jan 2, 2005
    Messages:
    8,638
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Are you sure this is a dvd burner, and not a dvd reader and cdrw drive combo drive? I have this combo drive in my laptop, and have to run a usb burner.
     
  8. vanillam

    vanillam Guest

    Sorry guys, I gave you the wrong info. My driver’s correct info: DVD-R. DVD-RW, DVD+R, DVD+RW are supported, DVD-RAM not supported.
    It seems to me that the root of my problem is in Nero-settings????
    Thanks everybody.
     
  9. scf_au

    scf_au Regular member

    Joined:
    Sep 12, 2004
    Messages:
    2,951
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Did you use the tool to test the burner and the media?
     
  10. vanillam

    vanillam Guest

    Yes, scf_au I did. Thanks for the suggestion.
    The result:
    Media Blank DVD+R
    4.0x – 2.4x RICOHJPN R01
    Drive: DVD+-R/RW
    That is why I thought that the problem could be my Nero's setting.
    For testing (Nero program) I tried to copy an old back up of mine with no avail. I am sure there are many better ways for this purpose. I would appreciate if you guys let me know. Again I thank everybody for taking an interest in my predicament.

     
  11. vanillam

    vanillam Guest

    Additional information: I use Mcafee, spybot, spaywareblaster. Disconnect from internet, do not use any other program during burning.
    I could play the result on my computer but not on my DVD player.
    Even those DVD-s I am not able to copy that I myself burnt before on my other computer??!!
    It is frustrating I bought 50 DVD disk and I am almost out of them. :(
    Does these info give any ideas to somebody?
    Thanks :)
     
  12. scf_au

    scf_au Regular member

    Joined:
    Sep 12, 2004
    Messages:
    2,951
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    O.K., so let's go back to the basics:
    1) anything different between your old and new system (e.g. did you install sp2)?
    2) are you able to burn to harddisk?
    3) would you care to post a log?
     

Share This Page