1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Recode "NOT RESPONDING"

Discussion in 'Nero discussion' started by AbleBaker, Jan 23, 2007.

  1. AbleBaker

    AbleBaker Member

    Joined:
    Jan 23, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi, all.

    I'm extremely frustrated because I very much want to use Nero Recode 2 to select movie components to write to DVD (removing trailers and such).

    However, this is what happens EVERY time:

    (1) Launch Recode 2 (via Nero SmartStart)

    (2) Select "Recode an Entire DVD to DVD"

    (3) Select "Import DVD" (files are on HD and are perfectly valid and playable)

    (4) Wait a few moments doing nothing (or try to open one of the items in the "Contents" window)...

    (5) Nero *HANGS* completely! Windows Task Manager says: "Nero Recode -- Not Responding"


    I've done everything I can think of:

    (a) Run THREE antivirus engines: Avira Classic and G Data Antivirus (which combines Kaspersky and Bitdefender engines and is EXTREMELY thorough -- to the point of frustration with its resource consumption)

    (b) Run THREE anti-spyware/anti-malware utilities: Zone Alarm Pro, Spybot S&D, and the ultra-anti-malware tool a-squared (which is constantly running on guard in the background).

    (c) Run TWO registry fixers: Registrar and Registry Fix It.

    Nothing makes ANY difference!


    What is going on? Or at least can anyone give me any ideas of what else to check?

    Here's my system info:

    Motherboard: Abit IS7 -- Socket 478
    Processor: Intel Pentium 4(c) CPU 3.2GHz (Northwood), dual threaded
    Chipset: Intel i865-ICH5 chipset (Intel 865/848 Springdale)
    Storage Controllers: Intel(R) 82801EB/ER Ultra ATA (x2)
    Total Memory: 1GB Micron/Crucial DDR-SDRAM
    Video Adapter : RADEON 9200 Series
    Audio: Auzentech X-Meridian 7.1

    Hard Disk : WDC WD3200JD-22KLB0
    Hard Disk : WDC WD740GD-00FLC0
    Hard Disk : WD External HDD Device IEEE 1394 SBP2 Device
    CD/DVD : LITE-ON DVDRW LH-20A1H FW: LL06 (CD 48X Rd/Wr) (DVD 6X Rd/Wr)
    CD/DVD : _NEC DVD_RW ND-2510A FW: 2.19 (CD 40X Rd, 32X Wr) (DVD 5X Rd, 4X Wr)

    Operating System(s)
    Windows System : Microsoft Windows XP/2002 Professional 5.01.2600 (Service Pack 2)

    Nero Version 7.7.5.1
    Nero Recode Version: 2.4.5.0
     
  2. gwendolin

    gwendolin Senior member

    Joined:
    Jun 29, 2005
    Messages:
    7,528
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    116
  3. AbleBaker

    AbleBaker Member

    Joined:
    Jan 23, 2007
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thank you for your reply!

    But I had this exact same problem with 7.5.9.0 and 7.5.9.0a, too. That's why I updated to 7.7.5.1 (i.e., in hopes of solving this problem).

    Any other ideas?



     

Share This Page