1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Red Screen

Discussion in 'PS2 - DVD backup discussion' started by Coded, Sep 7, 2004.

  1. Coded

    Coded Member

    Joined:
    Sep 7, 2004
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ok i have a neo2 and AR2 v2.I got madden2005 full dvd game in mdf format so burnt it with alcohol 120%. I did the swap method boot and it went past the action replay part but when it booted it just gave me a Please inset a Playstation 2 disc etc!
    I then got the original copy of True crime and copied it and i got the same problem again! Whats wrong here?Is it the way im burning it? i burnt them on a TDK and at 2x (cos there wasnt a 1x option).

    Ive also got some DVDrips but for some reason after putting them on a CD they just won't boot.!

    Any help will be appreciated.

    cheers
     
  2. zxspeky

    zxspeky Regular member

    Joined:
    Dec 22, 2003
    Messages:
    604
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    how are you using the ar2 to boot?, can you boot cd-r backups?, try to give as much info as you can to make it easier for us to help you
     
  3. Coded

    Coded Member

    Joined:
    Sep 7, 2004
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I can boot most of the games i got on CD. Tekken tag, Mashed, ridge racer v etc!

    To boot the DVD-r i use the hold reset untill i see the "too many codes" method.

    could it be because madden 05 and true crime have double protection or something?

    with the DVDrips on CD-r i try to do the same boots as i would with a dvd-r / cd-r. No idea why they aint working though. not too bothered though, as i rather get my DVD backups working.

    not sure what other info i could tell you...

    i got a 30003 ps2 (so i take it its an early version). i take it it can play dvd-r, anyway of checking?
     
  4. zxspeky

    zxspeky Regular member

    Joined:
    Dec 22, 2003
    Messages:
    604
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    if you can play dvd movie backups then you know it will read dvd-r, but that's not to say if you can't play them that it won't read dvd-r, try using the cogswap loader, you can put it on your mem card and use a psx game and cdloader to boot dvd backups
     
  5. zxspeky

    zxspeky Regular member

    Joined:
    Dec 22, 2003
    Messages:
    604
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Last edited: Sep 7, 2004
  6. Coded

    Coded Member

    Joined:
    Sep 7, 2004
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Whats the cogswap loader? How do i use it? I d/l the cdloader yesterday but then found out you need swapmagic or something aswell?

    Thanks again
     
  7. devilhunt

    devilhunt Active member

    Joined:
    Aug 30, 2003
    Messages:
    3,367
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    try this way to boot your dvdr backups
    use ar2 to boot cd loader, when booted press eject and swap for orignal high toc ps2 dvd based game, press eject to send back in, wait for it to say ps2 dvd in lower left of tv screen, when that appears press x, wait for swap by ea method prompt, when it appears swap for backup by flip/slide/no solder etc, press x
     
  8. Coded

    Coded Member

    Joined:
    Sep 7, 2004
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    burnt CD loader on a cd but it won't boot for some reason :s i do the start game -> without codes, insert cd then press x trick but just doesnt wanna boot :S

    I must be doing something wrong!
     
  9. zxspeky

    zxspeky Regular member

    Joined:
    Dec 22, 2003
    Messages:
    604
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    do you have aim, pm me and I'll try to help you get it going, I think you need to be talked through it
     
  10. Coded

    Coded Member

    Joined:
    Sep 7, 2004
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Nah ive only got MSN. I got a couple of CD-r backups when i got the ps2 and i can boot them up allright (last time i tried neway..). but from all the cd-r's ive burnt only Mashed has worked! (and with that i gotta do the hold reset methos!).
     
  11. jonjakjam

    jonjakjam Regular member

    Joined:
    May 19, 2004
    Messages:
    808
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Coded, are you pressing eject to swap for cdloader?? I found that if I use the hold reset method cd loader WONT boot!? But when I press eject and swap action replay for cdloader, it works every time!
    Pressing the eject button only works with neo2 though ppl : P
     
  12. Coded

    Coded Member

    Joined:
    Sep 7, 2004
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Yeah i press eject (while got reset pressed down cos then i need to use the reset method to insert the DVD-backup later on).
     
  13. jonjakjam

    jonjakjam Regular member

    Joined:
    May 19, 2004
    Messages:
    808
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    how did you burn cdloader?
     
  14. zxspeky

    zxspeky Regular member

    Joined:
    Dec 22, 2003
    Messages:
    604
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    try making the cogswap loader exploit, burn it to cd and see if it will boot, if it does you can use that to load dvd's, you can get the exploit and instyctions from the link in my sig'
     
  15. Coded

    Coded Member

    Joined:
    Sep 7, 2004
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Burn cdloader at 1x on a infiniti cd!

    Which guide is it on your site? Im in the Guide and downloads section.

    Cheers
     
  16. jonjakjam

    jonjakjam Regular member

    Joined:
    May 19, 2004
    Messages:
    808
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    what software did you use? You cant just burn the image file to cd, you need to use alcohol or nero to burn the image.
     
  17. Coded

    Coded Member

    Joined:
    Sep 7, 2004
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i used alcohol 120 i think...either that or neo neway and i got both!
     
  18. jonjakjam

    jonjakjam Regular member

    Joined:
    May 19, 2004
    Messages:
    808
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    It should work then!? put the cd in ur pc. what files are on it?
     

Share This Page