1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Resident Evil 4 fills my screen with 'dead pixels' - overheated GPU?

Discussion in 'Nintendo Wii / Wii U' started by Brodde, Jun 28, 2007.

  1. Brodde

    Brodde Member

    Joined:
    May 10, 2007
    Messages:
    19
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I have this problem when playing RE4 NTSC/U on my PAL Wii that theres image disturption om my LCD Tv - the top part of the screen has some dead pixels in blue, green and red colors. From what I've read the cause of this is that my Wii's GPU is overheated, but if thats the case then howcome all my 7 other games dont have this problem?
     
  2. beetlebut

    beetlebut Member

    Joined:
    Jun 11, 2007
    Messages:
    13
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    The same thing happens to me. When I play RE4 on my LCD Tv with component cables, I get red green and blue pixels on the screen during the video scenes. I don't think its a GPU problem. I think it has to do with the component cables.
     
  3. akaangus

    akaangus Regular member

    Joined:
    Apr 17, 2006
    Messages:
    132
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I get this in RE4 and also on the Main freakin Menu every time, through my original first party Nintendo component cables. It can't be a GPU issue, clearly the cables and/or the connection sucks

    I thought at first it was my projector (Dell 2100MP) but I also got it on a Toshiba tube TV at 480i
     
  4. phelixnyc

    phelixnyc Regular member

    Joined:
    Jul 8, 2007
    Messages:
    114
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I also have a problem with those nintendo component cables. The screen kind of gets this redish tint every maybe 2-3 minutes just for a split second then its back to normal.
     

Share This Page