1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

saorview box and aerial

Discussion in 'Digital TV - UK & Europe' started by deiseman, Feb 28, 2012.

  1. deiseman

    deiseman Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    hello im confused when it comes to getting a saorview box and aerial firstly about the box what is the best box to get for the small amount of channels and what kinda aerial will survice because the place i will be getting it for is or has a aerial on it from nthell not the digital boxes but the little box attached to wall in my parents house that type of aerial would that work?if not where would i get an aerial thanks
  2. AfterDawn

    AfterDawn Advertisement

  3. MICKAH

    MICKAH Active member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    5,757
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Firstly there are a few boxs, for me, a Combo box is best, this is a Sat and DTT box, depending where you are in the country you may or may not need an aeriel outdoors, a small powered aerial will do, I suggest you look st soarview.ie for info, but if you have a sat dish I would go for the combo boxs, they give sat and DTT soarview all in one

    EDIT: Look at tvtrade.ie also, the have boxs there
    Last edited: Feb 28, 2012
  4. cactikid

    cactikid Regular member

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,418
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    48
    i have a triax hd combo i got from power city around 150 euro,7 day epg on the dtt side but only now and next on the sat side which is a pain if you want to set up recordings in advance
    mick it is saorview, a before o lol.
  5. deiseman

    deiseman Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    so what kinda aerial would i use indooors would or could it be one of those rabbit ears and haveing a combo would i need a sat and a aerial ?thanks,and what will the picture be like with nio aerial
    Last edited: Feb 28, 2012
  6. jondalor

    jondalor Regular member

    Joined:
    Jan 23, 2011
    Messages:
    113
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    the need for an aerial depends on where you live, are you able to receive rte analouge with what you have? if so youre ok, if notyou need some sort of aerial. as suggested tvtrade is youre best bet, note there is a difference between the cheaper dtt boxes and the soarview ones, ie no teletext on rte hd and possible future problems with red button features. a wideband aerial (black tip) will sort you out almost everywhere except sligo (i think vhf still used there)
  7. deiseman

    deiseman Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i live in the seaside in the southeast
    i live in the seasside in the southeast i have rabbit ears at the moment but the reception is terrible ,will the box work without an aerial
    Last edited: Feb 28, 2012
  8. MICKAH

    MICKAH Active member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    5,757
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    As been said above, if you can get analogue chans, then you prob wont need an outdoor aerial, get a small powered one which boost the signal/reception (Powercity, DID, EBAY etc), but check out www.saorview.ie/ as you were advised for more info on it. Up to you which box ya go for, a combo box is the best of both, connect it to a sat dish and you will get all the Free sat chans including BBC, ITV, UTV, C4 and the DTT (saorview) side will pull in RTE's, TV3's etc etc some in HD quality also, if teletext is a selling point (who uses it now a days, sorry thats just me) then get a saorview approved box, but the combi is the way to go, such as the Triax cactikid mentions or see what Tv Trade have, you will get all the better chans and no bills.
  9. cactikid

    cactikid Regular member

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,418
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    48
    i forgot to mention some sat installers fit a sat dish and aerial for dtt which gives you both feeds ready for the combo,i have my big aerial in the attic from years ago with mpeg 2 boxes.
  10. MICKAH

    MICKAH Active member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    5,757
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    if yer getting analogue, even if its a bit poor reception, an internal powered aerial should bring em in
  11. jackoooh

    jackoooh Regular member

    Joined:
    Feb 13, 2009
    Messages:
    425
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Hi guys when does analogue disappear from our lives?theres goin to be some fun trying
    to tell the old folks they will have to upgrade.
  12. cactikid

    cactikid Regular member

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,418
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    48
    october 2012 its all on the saorview page.
  13. jackoooh

    jackoooh Regular member

    Joined:
    Feb 13, 2009
    Messages:
    425
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Thanks cactkid.
  14. deiseman

    deiseman Member

    Joined:
    Oct 20, 2011
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    what kinda indoor powered aerial do u mean do uhave a link or a name of one i can buy ?would this box be ok Ferguson Ariva 120 Combo and Ferguson Ariva T65? would they work with the indoor powered aerial and do they need to have software put in them,thanks for all ue help too.i have been using a One For All Indoor Amplified TV Aerial just putting it into the back of the tv will that work with the boxes i mentioned ?is that what u mean ?but the recption is terrible with it just in the tv
    Last edited: Mar 4, 2012
  15. MICKAH

    MICKAH Active member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    5,757
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    the ferguson is a good box by all accounts, you will need to check the soarview site to see what type you will need, but generally, a good indoor aerial will do, now if your using one already, then you may need an external aerial, but I suggest you check first on the site and also speak to someone in your local reatailers such as a DID etc and ask about the correct aerials they have, the boxs come with software on them and play from the box, TVtrade may even sort the chans for you for a small fee, where they are all ready in order, the only thing you will have to do is scan the DTT chans, there will be a manual to show you how.
  16. lenny123

    lenny123 Regular member

    Joined:
    Jan 18, 2008
    Messages:
    413
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    The great thing about the Ferguson Ariva 120 Combo is by flashing patched firmware you can run CCcam ;-), I got mine here & they will install patched firmware if you want,...hya MICKAH hows life
    Last edited: Mar 8, 2012
  17. MICKAH

    MICKAH Active member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    5,757
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Hows the form lenny, yeah the combo boxs are excellent, especially for the irish punters, even without the ccam, all the main chans (rte's, Tv3 etc) and via sat the others, but if the box comes with ccam loaded, thats excellent, how easy is it to load the details? via USB? Manual?
  18. lenny123

    lenny123 Regular member

    Joined:
    Jan 18, 2008
    Messages:
    413
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    flashing is via usb memory stick or null modem cable, patched firmware is identical to official except it has a hidden CCcam menu where you add your line info with the remote...I still use the dreambox 800 for all the satellite channels but I have a cheap €7 usb DTT tuner connected at the rear of the 800 which brings in the saorview channels.
  19. cactikid

    cactikid Regular member

    Joined:
    Jun 2, 2007
    Messages:
    4,418
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    48
    whats the name of your cheap dtt tuner as others may want one,does it give you rte2hd lenny?
  20. MICKAH

    MICKAH Active member

    Joined:
    May 14, 2007
    Messages:
    5,757
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    seen em on satboxes .com small dongle
  21. lenny123

    lenny123 Regular member

    Joined:
    Jan 18, 2008
    Messages:
    413
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    You can pick them up a lot cheaper on ebay any dreamelite BH phoenix image ver 133 & above comes with a USB tuner setup menu & a collection of drivers, most cheap tuners like the one in the link above are based on the Afatech 9015 chipset & these work great on the dreambox800 & they pick up any HD channels including RTE2 HD, the supplied mini aerial is no use unless you are in a very strong signal area & you will need a mini coax cable to connect it to a bigger rooftop/attic aerial but you could make one yourself.
    Last edited: Mar 9, 2012

Share This Page