1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Scrambled or bad channel comin up every 30mins!!

Discussion in 'Digital TV - UK & Europe' started by dan10, Jan 25, 2008.

  1. dan10

    dan10 Member

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Channel's Freezing for few second's every 30mins or so!I am using Starview box with N*L,Galway,Scrambled or bad channel comes up on screen for few sec's,very annoying!How can i solve this??Thanks a lot in advance....
     
  2. CO19

    CO19 Regular member

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    950
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Sounds like you need to update the firmware on your box.
    Press the 'Menu' button on your remote and select 'System Info' and post back what API Version is on it.
     
  3. dan10

    dan10 Member

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Will do it soon as i get home this evening,and will then get back to you,
    Thanks CO19.
     
  4. CO19

    CO19 Regular member

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    950
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    No bother Dan ;)
     
  5. dan10

    dan10 Member

    Joined:
    Jun 30, 2007
    Messages:
    18
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    API Version on the Starview is 3.00e_E.....
     
  6. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    You need to change to Version 4.00. Cannot be a clone if you have had V3 on it for so long. Version 3 is notorious for causing your problem.

    You will need a null modem cable DB9F to DB9F.

    Null modem info

    http://www.maplin.co.uk/Search.aspx?criteria=L71BT&DOY=2m6

    If your pc does not have a serial port you will need a USB to serial port adapter to use in conjunction with the null modem cable.

    USB Adapter info

    http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?Modu...erial Adaptor

    These two cable links are only for reference as they can be purchased alot cheaper on fleabay.

    All firmware/loader can be found in the link at the end of my post marked Eamos FTA Library.

    You will need the GTromloader V4, (Starvi*w Software Uploader), found in the Starvi*w software folder of the link.

    You will need version 4.00 firmware for GENUINES found in "Starvi*w" firmware folder.


    Updating Firmware


    Connect your box and PC with a Null modem cable and switch on the cable box and put it on STANDBY.
    (The Starview does not need to be connected to TV to update it with GTROM)

    Open GTROM Loader software make sure that you set the correct COM PORT
    that matches the one that is being used

    Make sure App file only is selected, then click Bin File & browse to the firmware where you downloaded it to on your PC.

    Run the GTROM loader by pressing Download and you will see the % progress increase
    then Download completed message on your PC.
    Wait until you see the DOWNLOAD COMPLETE pop up on your PC before
    removing the NULL MODEM CABLE. The Starvi*w will then reboot

    Turn off and turn back on , then plug your tv cable and scart back in
     
    Last edited: Jan 25, 2008

Share This Page