1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Silent Hill 3 PC Game and Geforce

Discussion in 'CD-R' started by neney1, Nov 11, 2003.

  1. neney1

    neney1 Member

    Joined:
    Mar 8, 2003
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hi not quite sure if this is the right place to ask or not but I have Silent Hill 3 and it won't let me play the game it say I need a 32VRAM video card. I have a Geforce MX440 and all the updated drivers for this. I am in despair I can't play my game!!!!!! or well if nobody can help I will just have to watch Eastenders tonite instead lol

    Janine
     
  2. Praetor

    Praetor Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    6,927
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    116
    Last edited: Nov 14, 2003
  3. Shoey

    Shoey Guest

    Well I have Silent Hill III and a GeForce4 MX440 video card and I can play the game just fine. Try installing latest DirectX 9.0b and experiment with different nVidia Detonator driver versions m8.

    Shoey :)_X_X_X_X_X_[small]Certified Computer Technician
    http://www.afterdawn.com/general/legal.cfm
    Mobo: MSI KT4VL-6712
    CPU: AthlonXP Barton 2500+
    Ram: 512 SD-DDR (PC-2700)
    nVidia GeForce4 MX440-8x
    Maxtor ATA\133 80 gig hd
    DVD-ROM: LiteOn LTD 165H
    CDRW: Memorex52MAXX 2452[/small]
     
    Last edited by a moderator: Nov 15, 2003
  4. Praetor

    Praetor Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    6,927
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    116
    Detonator 44.03 is a good one to try :) so is 43.45
     
  5. neney1

    neney1 Member

    Joined:
    Mar 8, 2003
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Shoey Please have a look at which driver you have got there is hope I can play this game yet have you got XP?

    Thanks

    Janine
     
  6. neney1

    neney1 Member

    Joined:
    Mar 8, 2003
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Also I might sound thick here but is a Geforce4 MX440-8 different to a Geforce4 MX 440 and whats a Denonator driver? and where do I get these drivers.

    Thanks

    Janine
     
  7. Praetor

    Praetor Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    6,927
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    116
    1. I think SHoey is running XP... ask him though hehe
    2. Detonator is the fancy name nVidia game to their drivers.
    3. Try out the versions I suggested. They should work. This is because, when the game originally came out, this was the version at the time.

    Very Latest Detonator Drivers (version 52.16, havnt had time to try yet)
    http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_52.16

    Detonator 45.33 (Never tried):
    http://www.nvidia.com/object/pc_winxp-2k_45.33.html

    Detonator 45.23 (This is a good verson, I ran this some time ago):
    http://www.nvidia.com/object/winxp-2k_45.23.html

    Detonator 44.03 (I'm running this version)
    http://www.nvidia.com/object/winxp-2k_44.03.html

    GeForce4 MX 440-8 is the 8X AGP version of the GeForce4 MX 440 card. The actual CHIP on the card is the same the only difference is that the memory speed is improved from 6.4GB/s to 8.0GB/s. For more info, visit http://www.nvidia.com/page/geforce4mx.html_X_X_X_X_X_[small]ASUS A7V8X-X, AMD2500+
    Samsung 1024MB, PC2700
    360GB [3x120GB, 7200, 8MB]
    MSI Starforce, GeForce4 Ti4400 128MB

    Rules and Policies: http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/2487
    AFTERDAWN IRC: irc.emule-project.net, #ad_buddies
    COME SAY HI![/small]
     
    Last edited: Nov 16, 2003
  8. Shoey

    Shoey Guest

    Preator is right on the money! Thanks m8 (wipes sleep from eyes)*yawn*. I failed to mention that I'm overclocking my video card through my bios as well. Silent Hill III doesn't run "stable" all the time.

    Shoey
     
  9. neney1

    neney1 Member

    Joined:
    Mar 8, 2003
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thanks Praetor and Shoey for helping me you stars!! I have tried the 52.16 driver and the 44.03 I have just tried and the game doesn't work,I'll try the other two drivers but I think i'll have to face the fact I can't play this game! BOO Ho that or go and buy an Xbox,how do you overclock you video card using bios?

    Janine
     
  10. Praetor

    Praetor Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    6,927
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    116
    Hehe thx I wouldnt be me if i wasnt :p

    Are you sure you wanna do this? I can walk ya through it but realize that you can permanantly wreck your hardware if your mess up hehe. (Ive done it :p -- for fun of course but still, you'd be surprised how fast the vid card burn up).
    If you consider it though... XBOX = what... $150? = GeForceFX5600 :D you can get that card cheaper too depending on where you live :)
     
  11. Shoey

    Shoey Guest

    You don't wan't to overclock your video card unless your running proper cooling in pc case and on the video card itself. m8. I'm very disappointed in the current video card I'm running and plan on purchasing the MSI FX5600-TD256 video card after Christmas. Does your current mobo support AGP 8x?
    If not maybe consider a new Asus or MSI mobo in the near future.

    MSI FX5600XT-TD256:http://www.msi.com.tw/program/products/vga/vga/pro_vga_detail.php?UID=523
    MSI FX5600-TD256:http://www.msi.com.tw/program/products/vga/vga/pro_vga_detail.php?UID=446

    Shoey :)__X_X_X_X_X_[small]Certified Computer Technician
    http://www.afterdawn.com/general/legal.cfm
    Mobo: MSI KT4VL-6712
    CPU: AthlonXP Barton 2500+
    Ram: 512 SD-DDR (PC-2700)
    nVidia GeForce4 MX440-8x
    Maxtor ATA\133 80 gig hd
    DVD-ROM: LiteOn LTD 165H
    CDRW: Memorex52MAXX 2452[/small]
     
    Last edited by a moderator: Nov 17, 2003
  12. Praetor

    Praetor Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    6,927
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    116
    Make that a double-moderator endorsement :p Actually now that i think of it, OCing a GF4MX (NV17) isnt so 'dangerous' per se its just that the returns will be minimal considering there are so many hardware limitations on the NV17 chip structure (NV17 = GF4MX, NV25 = GF4Ti). I wrote a little disseration on the differences between MX and Ti here: http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/44920

    Also, if GFX5600 is outside your budget, I am sure you can get a GF4Ti in the $80-90 range which is more than reasonable for the amount of performance they give :)_X_X_X_X_X_[small]ASUS A7V8X-X, AMD2500+
    Samsung 1024MB, PC2700
    360GB [3x120GB, 7200, 8MB]
    MSI Starforce, GeForce4 Ti4400 128MB

    Rules and Policies: http://forums.afterdawn.com/thread_view.cfm/2487
    AFTERDAWN IRC: irc.emule-project.net, #ad_buddies
    COME SAY HI![/small]
     
    Last edited: Nov 17, 2003
  13. neney1

    neney1 Member

    Joined:
    Mar 8, 2003
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I live in England and the new Geforce card is around £130 and I know I think why silent hill won't play its because my graphics card doesn't have programmable vertex/pixel support which is needed and no I don't think i'll be messing in the bios then knowing me I would mess my whole computer up, never mind!!

    Janine
     
  14. Shoey

    Shoey Guest

  15. neney1

    neney1 Member

    Joined:
    Mar 8, 2003
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Thanks for the link but I live in ENgland and thats an American site god things are so much cheaper there than here
     
  16. Praetor

    Praetor Moderator Staff Member

    Joined:
    Jun 4, 2003
    Messages:
    6,927
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    116
    I would sggest then you try to hunt down a GeForce4.. shouldnt be too hard -- even in England
     
  17. av_3000

    av_3000 Member

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi. I'm having a similar problem to Neney, except mine is this:

    When I am trying to run the game, I am getting a message which says "This game requires a video card with a minimum of 32MB VRAM and programmable Vertex/Pixel Shader support. The application will now close."

    I have a GeForce 4 460MX with the updated drivers. I have installed the denotaor 5.16 thing but still no luck with it.

    Can anyone help me?
     
  18. neney1

    neney1 Member

    Joined:
    Mar 8, 2003
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hi That's the same message I get and it does my head in!!!!

    Janine
     
  19. av_3000

    av_3000 Member

    Joined:
    Nov 19, 2003
    Messages:
    15
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Any ideas anyone 'cos it's not making much sense.
     
  20. neney1

    neney1 Member

    Joined:
    Mar 8, 2003
    Messages:
    91
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Well I have look into this and the MX video card does not have programable pixel/shader support,I think it enables the features on faces to be more real like and alot of the new games need this so our graphics card is crap!!!

    Janine
     

Share This Page