1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Some Help Please

Discussion in 'PC hardware help' started by vato_loco, Dec 12, 2004.

  1. vato_loco

    vato_loco Regular member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Hey all!
    I have a concern Using CPU-z
    it says:

    (this is a laptop)

    Processor: AMD Anthlon XP-M
    XP2200+

    Under Memory:
    Size: 256 MBytes (but under system properties it only records 192mb why is that ? the ram is DDR-SD RAM (is that good?)

    And i was planing on getting:

    (2) 512MB Compaq Notebook PC2100 DDR DIMM for it, but if its stealing 64 on the first slot, how knows,, Please help me out

     
  2. vato_loco

    vato_loco Regular member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    And if you guys help me out on what to do? how can i feel or recover that ram,, I dont want it to get lost, cause my computer is really i need of it.. please help me out

    VatoZ
     
  3. vato_loco

    vato_loco Regular member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    look at that Physical Memory the Total compared to the Available

    [​IMG]


    Please help me out
     
  4. CJC

    CJC Regular member

    Joined:
    Aug 23, 2004
    Messages:
    600
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    26
    Hey

    The reason why its showing less ram there, is because your Graphics card is using Shared Memory.

    So that 64mb you have lost, your Graphics card is using.

    If you have a look at your Laptops specs, for the Graphic or Video card it will say 64mb Shared Memory.

    Shared means it has to borrow some from your RAM.

    CJC
     
  5. vato_loco

    vato_loco Regular member

    Joined:
    Jun 11, 2013
    Messages:
    110
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    ohh, do u recommend that i switch it back to the 32meg..

    I can do it from the Bios.. and would u recommed the 1gig of ram on this laptop?
     
  6. CJC

    CJC Regular member

    Joined:
    Aug 23, 2004
    Messages:
    600
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    26
    Hey

    If the laptop can take 1G of Ram, go for it.

    As for going back to 32mb, if you are going to put 1G of Ram, your not going to miss 64mb of it.

    Its really up to you, but running off 256 i would set back to 32mb, 512mb or higher i would use 64mb

    But thats just my opinion

    CJC
     

Share This Page