1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

some subtitles are lost after encoding to VCD

Discussion in 'MPEG-1 and MPEG-2 encoding (AVI to DVD)' started by tiamy, Aug 17, 2004.

  1. tiamy

    tiamy Member

    Joined:
    Aug 1, 2004
    Messages:
    1
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I followed every instruction on the guide on how to make permanent subtitles on a vcd in

    http://www.afterdawn.com/guides/archive/divx_to_vcd.cfm

    and yet I still encounter a problem.

    Yes , the finish product has subtitles but there are parts that don't have! I also tried to make the first 10 minutes of the video and encode it to VCD format and then just join the files afterwards and still, some subtitles are still missing. I just end up burning the CD with incomplete subtitles. I just can't understand why some subtitles make it to the final encoding while others don't.

    The video originally came from a VCD and I just want to reencode it so that it will have permanent subtitles.
    But TMPGEnc doesn't put all of the subtitles! What's wrong?
     
  2. CCEncoder

    CCEncoder Regular member

    Joined:
    Jun 9, 2004
    Messages:
    174
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    try this, on the parts that subtitles don't show, cut that part of the video and burn it, if it doesn't show then the movie has not good GOP specified well clear, try re-GOPing it, by using Vitec VIDEO Clip MPEG-2 PRO v2.0
     

Share This Page