1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sony PS2 Drive

Discussion in 'PS2 - Hardware boot discussion' started by Jlhfit, Dec 11, 2004.

  1. Jlhfit

    Jlhfit Regular member

    Joined:
    Dec 6, 2004
    Messages:
    1,142
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Ok, my brain is hurting with all the info I have been reading. I know it maybe somewhere is this forum but I cant find the info on it. Correct me if I am wrong. To back up a orignal PS2 game to a PS2 drive, all I do is copy it to the drive and it will play w/o the disc? Please help or direct me to the thread. Thank yall!
     
  2. Icemonkey

    Icemonkey Active member

    Joined:
    Feb 28, 2003
    Messages:
    1,611
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    You need either HD Loader or HD Advance to play games backed up to your HDD.
     
  3. ciderv2

    ciderv2 Regular member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    also you need to use WinHIIP or a similar program to format the hard drive and then copy the games to the drive (assuming you are copying from PC to PS2 drive)
     
  4. Jlhfit

    Jlhfit Regular member

    Joined:
    Dec 6, 2004
    Messages:
    1,142
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Oh ok, thats what I thought, I just wanted to make sure. Oh one more thing, I'm guessing that the HD Loader Disc has to be original pressed copy right?
     
  5. andyfrank

    andyfrank Regular member

    Joined:
    Jan 6, 2004
    Messages:
    228
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    YES it does
     
  6. Jlhfit

    Jlhfit Regular member

    Joined:
    Dec 6, 2004
    Messages:
    1,142
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    lol, man I've spent so much money on my PS2 its not even funny. I buy one thing and then I find out I need something else. I guess its worth it when it comes to saving on games.
     
  7. ciderv2

    ciderv2 Regular member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    you should have spent all your money on the games, games aren't free for a reason
     
  8. Jlhfit

    Jlhfit Regular member

    Joined:
    Dec 6, 2004
    Messages:
    1,142
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    With the HD Loader, do I need swap magic to play my back-up off my hard drive.May be a dumb question but I bought the flip top cover and installed it, all I got was scratching noise, so I put my old cover back on.
     
  9. ciderv2

    ciderv2 Regular member

    Joined:
    Dec 1, 2004
    Messages:
    119
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    if you have an original pressed copy of hd loader there is no need for a flip top and swap magic...but if you are trying to boot a burned copy you need swap magic and a cd loader.

    ps. this questions been asked about 50 times on these forums...use the search function
     
    Last edited: Dec 12, 2004
  10. Jlhfit

    Jlhfit Regular member

    Joined:
    Dec 6, 2004
    Messages:
    1,142
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Thanks, thats what I thought. I should have searched but I didnt have enough time at the moment.
     

Share This Page