1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sound Card Problem

Discussion in 'PC hardware help' started by peterttt, Jan 27, 2007.

  1. peterttt

    peterttt Regular member

    Joined:
    Sep 11, 2005
    Messages:
    198
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    I have a "Creative SoundBlaster Audigy SE 7.1 OEM" sound card and a set of dell 5.1 speakers. The problem that i have is that sound only comes through 2 speakers. I have tryed using the creative control, when i use the creative sound card tests, sound does come through all the speakers.This obviously rules out the speakers being broken. Cheers for the help in advance.
     
  2. gozilla

    gozilla Regular member

    Joined:
    Oct 16, 2003
    Messages:
    466
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    hey, im assuming your using windows XP or some other version of windows. anyway, try this.
    1. go to control panel
    2. click on "Sound and Audio Devices"
    3. click on the button "Advance" in the speakers sub group. (Should be at the bottom of the Sound and Audio Devices menu
    4. from the options available, choose "5.1 surround speakers"

    hope that fixes your problem
     
  3. peterttt

    peterttt Regular member

    Joined:
    Sep 11, 2005
    Messages:
    198
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Yeh im using xp home, i tryed what you adviced to do and no joy. Still just sound coming through the 2 speakers.
     
  4. gozilla

    gozilla Regular member

    Joined:
    Oct 16, 2003
    Messages:
    466
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    the only thing i can thing of else is that the speakers mite not be plugged into the correct ports of the soundcard.

     

Share This Page