1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sound de-synch from the video?

Discussion in 'DVDR' started by Spedizzo, Apr 7, 2005.

  1. Spedizzo

    Spedizzo Member

    Joined:
    Nov 6, 2004
    Messages:
    8
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I just burned a DVD last night which was in a .mpg format, I converted to the .VOB using DVDsanta, and when I finished burning it using Nero, I play it in my DVD and it all seems fine... however towards the end it seems like the sound de-synched from the video. It was almost as if the sound was behind what was going on on the DVD.

    What are the causes for sound de-synching and how do I prevent it?

    Thanks in advance.
     
    Last edited: Apr 7, 2005
  2. scf_au

    scf_au Regular member

    Joined:
    Sep 12, 2004
    Messages:
    2,951
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    DVDSanta sometimes do that. If the original file is in mpeg format, just use Nero to encode and burn.

     
  3. sirish19

    sirish19 Guest

    I am getting the same problem when burning some AVI files using Nero Vision Express. Usually happens towards the end of the video, sometimes earlier, sometimes not at all. I had thought it was the video clips themselves but when I watch on the computer, they seem to be synced up fine. Any ideas. Is it better to use Nero Burning ROM?
     
  4. scf_au

    scf_au Regular member

    Joined:
    Sep 12, 2004
    Messages:
    2,951
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Generally yes.
     

Share This Page