1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Sound not synching to video in avi

Discussion in 'Video to DVD' started by savoy, Mar 17, 2005.

  1. savoy

    savoy Guest

    I have an avi video and, even when I play it from my hard drive, the audio is a few seconds behind the video. Suggestions for a fix before burning?

    Thanks.
     
  2. rebootjim

    rebootjim Active member

    Joined:
    May 13, 2004
    Messages:
    2,631
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    Are you going to burn it as data, for storage, or convert it, and burn as (S)VCD/DVD?
     
  3. savoy

    savoy Guest

    I want to burn it to a DVD, but first I watched it with my Cyberlink PowerDVD and saw the delay in the audio.
     
  4. rebootjim

    rebootjim Active member

    Joined:
    May 13, 2004
    Messages:
    2,631
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    66
    See if you can set audio start delay in your authoring application.
    If not, you can rip audio, then set up delay in something like Goldwave, save it, then add it back during authoring.
    Alternatively, you can open the avi in virtualdub, set the delay, then frameserve it, or save an intermediate avi.
     
  5. savoy

    savoy Guest

    I use Nero for burning and I don't think it allows for this variation, but I do have VirtualDub and will see if I can do this.

    Thanks.
     
  6. zabijecie

    zabijecie Member

    Joined:
    Sep 7, 2004
    Messages:
    88
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    if your using dvd-lab *IF*, there is a function under tools to set the delay of audio with movie... and move it forward if slower...
     

Share This Page