1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Starview 2 Software Download

Discussion in 'Digital TV - UK & Europe' started by atyrrell, Feb 15, 2008.

  1. atyrrell

    atyrrell Member

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hoping someone can help me. I bought a Starview 2 box from Iwantabox.com.First time no power so I sent it back.Got another today.Power ok.Have the Rs232 to usb cable.Downloaded software went to click download of the iso file and it wont work.It seems not to recognoise the box?? As if the connection is not there. All cables rs232 to usb adapter seem ok? Lights on box sy ON Any ideas pleaseeeeeee under pressure form kids for tisney channel helppppppp!!
     
  2. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Are you using a null modem cable in conjunction with the USB adapter?
     
  3. atyrrell

    atyrrell Member

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    yeah they supplied a serial to serial cable i just bought a serial to usb stuck the 2 together and connected to laptop.laptop says cannot see port? using my desktop it tries to download then says cant flash Both tried to down load usb drivers when i connected but could not?
     
  4. atyrrell

    atyrrell Member

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    they supplied cable serial to serial grey cable.I connect one to box then serial to adapter with usb then to pc? Laptop seems not to recognoise. I have ON on the box in green lights? checked connections all tight etc?
     
  5. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
  6. atyrrell

    atyrrell Member

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    scouser thanks for that.By standby do you mean with green led saying ON?
    I have the correct cable as per your link.how sholud i assign the com port to USB? appreciate the help thanks
     
  7. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    No you need it with the standby light on. Your lead may look the same but may still not be a null modem cable.

    To see which port your USB adapter is connected to, connect your USB adapter and follow the following instructions:

    1. Go to the Start Menu
    2. Right click on "My Computer"
    3. Select "Properties"
    4. Click on the "Hardware" tab
    5. Click on "Device Manager"
    6. Click the + sign next to "Ports (COM & LPT)"
    7. One of the listed ports should indicate which port your USB adapter is connected to (e.g. COM1, COM2, COM3, etc.)
    8. Go back to gtromloader and make sure it is looking at the correct port.
    9. You should be able to transfer data once the correct port is selected

    If you need drivers go here

    http://www.gilsson.com/usb_drivers_download.htm

     
  8. atyrrell

    atyrrell Member

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    scouser still no joy.Bought the maplin cable and a maplin usb to serial.have both connected.Looked at the device manager at it says USB to com adapter in port 6. Open the GT loader it shows me only to port 4. I try all 4 first 3 no port recognoised.Port 4 it tries to download stays on zero forever never moves. WHat u think? Thanks
     
  9. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    In device manager, under Ports (COM & LPT), double click the one assigned to COM 6. In the property page, click the Port Settings tab. Click Advanced. Change the COM Port Number to the one you want and click OK.

    Make sure you assign to an unused port between 1 and 4.
     
    Last edited: Feb 19, 2008
  10. atyrrell

    atyrrell Member

    Joined:
    Feb 6, 2008
    Messages:
    41
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    thanks scouser I will try this tonight Thanks again
     

Share This Page