1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Starview box

Discussion in 'Digital TV - UK & Europe' started by mushtapha, Jul 11, 2007.

  1. mushtapha

    mushtapha Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    Hi all, I was messing about with my starview box after a factory reset to restore sound to s*y1 etc. and changed the s/w transfer inadvertently, now all the digital channels are scrambled, any clue how to put this right? I've checked all the other settings and they all appear correct. n?l user, west dublin.
     
  2. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96


    What do you mean by you changed the s/w transfer?
     
  3. mushtapha

    mushtapha Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    That was fast! In the user setup menu the last option is S/W transfer, being a foolish git I hit the button to see what would happen and was given two options code s/w and chanell data. I pressed on code s/w and a box popped so I hit exit to back out. Now all I have on screen is an information box sayind "data is being updated 10%, 20% etc." I did another factory update and checked emu and codes, no joy. Help!
     
  4. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96


    What version of firmware have you got on the SV is it a clone or a genuine box?
     
  5. mushtapha

    mushtapha Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I have 257 and it is a clone box.
     
  6. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96


    I presume it is the fixed 257 that autorolls. OK that says to me that you have flashed your SV before, if it is.

    Well guess what you need to do a full factory reset.I know you said you have done a full reset, but did you go to factory settings, input your password and pressed OK. If so you should have no channels and your EMU is probably off. Try a factory reset again and autoscan, then after autoscan turn on the Key EMU and exit all the way out. If you have already tried this you may have to re-flash your SV.
     
  7. mushtapha

    mushtapha Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I'll get back on after work, here comes the boss!!!
     
  8. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96


    ;) no problem. If I am not around there are lots of good people here will help you out.
     
  9. ryanmg

    ryanmg Guest

    s/w transfers doesn't do anything to your box its just for box to box firmware or channel transfer.
     
  10. mushtapha

    mushtapha Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    does "flash your sv" mean reinstalling the software? I think it's 257 on mine as in the system info menu it says API ver. 2.57e_E, boot ver : 7.0, 16 aug 2006. My provider ID is 5401 in nagravision and the codes are A3 86 6E EA 39 EA 09 49 and 94 40 85 78 E7 82 10 06. I haven't done any upgrade on the box and it doesn't auto update the codes, I have to do it manually when they go. I can get MJM Movies, Bubble hits and a few of the Irish channels along with Euro News. Have I got all codes right and the provider id correct? Any suggestions? Cheers.
     
  11. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    The codes you posted are wrong , in 00 key data it should be "A9" and not A3 and in the 01 key data it sould be "9E" and not 94.

    You will need to update it to 2.57-fixed for it to auto update itself and not have to put the codes in maually
     
  12. adolfor

    adolfor Member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I can any one help me ,i just got the box from ebay instalded firmwqre for ireland ,selected chorus and scan but no chanels apear ,can any one help.
    leaving in mullingar midlands.
     
  13. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Check the EMU key is ON , Menu > 1570 > its on the bottom of the list
     
  14. adolfor

    adolfor Member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    i celtic71 thanks for replying but my prob is that the box wont tune any chanels at all it keeps saying 0 programs found wen i scan ,and yes the emu is on but no use cause there is no chanels to decode.thanks again for trying.

     
  15. ryanmg

    ryanmg Guest

    is ch**** digital available in your area.
     
  16. adolfor

    adolfor Member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    16
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    yes it is in fact i asked a friend could i useit in is house (cause he has ch**** digital in is house)just in case my areial was out of signal but no luck still get message 0 programs found and wen is scaning all transponders fail i wonder do i need a transponder list and frequencies.
     
  17. ryanmg

    ryanmg Guest

    so you have a starview 2 "the box" and firmware 4.5 on it.
     
  18. mushtapha

    mushtapha Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    50
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I've reset the codes and everything is working again, thanks for all the help everyone.
     
  19. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96

    Good to hear that. Thanks Celtic :)
     
  20. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    :) its always easy to solve when you know the answer ha ha
     

Share This Page