1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

starview, newbie help please

Discussion in 'Digital TV - UK & Europe' started by joedub, Nov 20, 2007.

  1. joedub

    joedub Member

    Joined:
    Jul 20, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Just got a starview box for my mate who lives in clane , co.kildare,
    He cant get any channels at all, when auto scans says no channels found.
    I have 2 boxes myself and both working grand.--but i am dublin city.
    is code for kildare different ? he is on N*l also
    Any help appreciated.
     
  2. CO19

    CO19 Regular member

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    950
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    This could be because the EMU is turned off, to check if it is press the ‘Menu’ button on your remote and enter 1570, this will bring up another menu, look down the bottom of this and you will see ‘Key EMU’ make sure this is always ON.
     
  3. joedub

    joedub Member

    Joined:
    Jul 20, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Will check and try that now, thanks for the help.
     
  4. CO19

    CO19 Regular member

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    950
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    No bother,post back if that doesn't work.
     
  5. 2879ph

    2879ph Member

    Joined:
    Jun 19, 2007
    Messages:
    28
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    was going to buy a starview box from wizardsatellite but this pops up at the top of the page PROTX DIRECT IS USING A TEST TRANSACTION MODE does anybody know what this thanks
     
  6. CO19

    CO19 Regular member

    Joined:
    Jul 23, 2007
    Messages:
    950
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Sounds a bit iffy to me,I'd buy from somewhere else.
     
  7. 1888

    1888 Member

    Joined:
    Jun 21, 2007
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    you might have to reset the settings then scan again.goto menu and ok factory settings put in password this will reset every thing.click ok on english then press 1570 and turn on emu key.then go to installation and run a scan.when finished exit all the way back and stations should be working.
     
  8. joedub

    joedub Member

    Joined:
    Jul 20, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    No luck, EMU is definitely turned ON
    any other ideas ?
     
  9. joedub

    joedub Member

    Joined:
    Jul 20, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    somebody suggested that they are not receiving direct N*L, but from a mast as they are outside Dublin.
    Would this be the reason cant find channels ?
    ANY VIEWS, ANYBODY.
    tHANKS
     
  10. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Yes it could be , Are you sure he has N*L and not Chor*s ?


    Make sure the main feed is plugged into "Cable Input" at the back of the b0x
     
  11. joedub

    joedub Member

    Joined:
    Jul 20, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi guys, sorry bout this but still stuck with problem in Clane, with
    starview box, have tried factory reset & new scan etc, but still
    have no channels.
    My mate is definetly on N*L not Cho**s.
    Have checked all cables in correctly, and it is a genuine starview.
    Can anybody help please , all ideas welcome.
    Thanks.
     
  12. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Try , menu > installation , choose provider > manual scan , "Down Freq" , type in 402000 and press OK

    See if any channels come up by manual scan
     
  13. joedub

    joedub Member

    Joined:
    Jul 20, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Still in same boat, I know i am a nuisance , but have tried down freq
    402000 - no chanels found.
    any more ideas.?
     
  14. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Best of doing a factory setting

    Menu > Factory Setting
    PIN 0000
    OK to delete

    Turn box off at the back for a minute and turn back on

    English > Installation
    Choose Provider etc
    Automatic Scan
    Press OK
    Channels found
    Exit

    Menu 1570
    Turn EMU key ON

    Exit , exit , exit
     
  15. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Hi Celt, in for a nosey and then out for the game, same as yourself I bet :) so only here for a few mos LOL :)

    Regards Clane. N** recently took it over from Clane Cable Systems and as far as I am aware it is still only analogue, it is supposed to be on the upgrade list, but God knows when.
     
  16. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Hi Scouser , yep just here for a half hour or so , multi-tasking again as usual , dinner nearly done then , relax and watch the footie with a beer or 6 :)
     
  17. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    LOL thats perfect multitasking well anything that ends in beer is perfect :) Right Im off catch you later ;)
     
  18. joedub

    joedub Member

    Joined:
    Jul 20, 2007
    Messages:
    17
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Hi, Scouser, I spoke with my mate in Clane, you are spot on,
    N*L DID only take over recently , i didnt know this or i wouldnt have bee wasting everybodys time.
    Thanks to all for the help.
    Good luck to the "POOL" and "The Bhoys" tonight. enjoy the games.
     
  19. Celtic71

    Celtic71 Active member

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    5,948
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Thanks to Scouser for the info :)

    Half time and on a smoke break lol
     

Share This Page