1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

starview picture keeps crashing then rebooting help

Discussion in 'Digital TV - UK & Europe' started by deckio007, Oct 2, 2007.

  1. deckio007

    deckio007 Member

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    my starview decided to freeze on me one day so i rebooted and its just stuck on channel 9

    got hold of the lastest FW reflashed now its ok
    go too auto seach for channels and the picture starts breaking up then just reboots its self ?

    Any ideas on a fix ? or is it bin worthy
     
  2. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Was it a clone or genuine box. Click the link at the end of my post entitled SV EV Info to find out. What version did you flash to the Starview?
     
  3. deckio007

    deckio007 Member

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    rite after checking that out its an original :eek:)

    Just checked it again as ive left it powered up

    Did the auto search it starts got to 8% picture didnt break up then got stuck and rebooted its self ?

    Its got 400eE_api.bin on it when it messed up it had 300eE

    would it be worth trying an older FW ?
     
  4. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Try a reflash except this time do a factory reset first, then turn off the SV from the back switch for a minute. Power it back up and then put it into standby and reflash with version 4 again.
     
  5. deckio007

    deckio007 Member

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    no joy on that one

    took me ages to get it too even go into standbye kept rebooting when i pressed red for stand bye ! evently got it too standbye flashed but still the same !

    could be a tuner issue due too it rebooting when its searching ?

     
  6. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Tuner problem would not cause a reboot, maybe go down the jtag road. If it is a hardware problem more than likely it will be the psu have a look at that and see if there are any caps blown.
     
  7. deckio007

    deckio007 Member

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    cant see any thing blown looks like ill just have to sell it as faulty and put towards a new one
     
  8. deckio007

    deckio007 Member

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    its also got 18 vents on the top so is it a clone as the rest of the things make it out to be original ?
     
  9. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Genuine or clone either way a jtag will bring it back to life.
     
  10. deckio007

    deckio007 Member

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    u think ?

    Even if the box has not been messed with incorrect FW and is turning on ok ?

    will give it ago i guess :eek:)
     
  11. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Well if you are still have the same problems and your psu looks fine as you said it is worth a go.
     
  12. deckio007

    deckio007 Member

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    hi

    just tried the box again and now the picture is really breaking up bad when i do a scan could this not be a mobo problem ?
     
  13. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Could be a number of problems hence why I said you have nothing to loose by jtagging it.
     
  14. deckio007

    deckio007 Member

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    yea im just being a pest lol will let u know how i get on once ive done the tag gotta order one off the fleabay now as i have no parts about to make my own boo hoo
     
  15. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    If you are in Ireland Ferg is doing them probably for around the same cost as you actually buying all the kit and putting all your time into it.
     
  16. deckio007

    deckio007 Member

    Joined:
    Oct 2, 2007
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    haha na im in london area ! its cool can solder and follow the guide on ur link ! if it dont work can resell the jtag so no loss really ! then get a new box ! can u recommend the best one these days ?
     
  17. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Lots of good boxes. But for a non linux one I would say the Eurovox make sure it is flashed with the September update though. Beats the Starview hands down.
     

Share This Page