1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Starview update

Discussion in 'Digital TV - UK & Europe' started by geezerdub, Jul 3, 2007.

  1. geezerdub

    geezerdub Guest

    Im having problems updating the starview firmware I have version 2.58e unfortunately and can't input put any codes. I got a null modem cable today and GTRom loader and the appropriate firmware(257) but the progress bar doesn't move at all.
     
  2. ryanmg

    ryanmg Guest

    have you got it on the right com port.and are you sure its a null modem cable.
     
  3. geezerdub

    geezerdub Guest

    ye its a nine pin female to female lead. I choose COM1 in GT and it doesn't connect but if I choose COM3 it stalls a bit likes its trying to make a connection.
     
  4. ryanmg

    ryanmg Guest

    try all four com ports.and are you sure you have a null modem cable it has to say null modem cable on the box.because you could have a rs232 cable.
     
  5. geezerdub

    geezerdub Guest

    ye its an RS232 could that be the problem? Its from Switzerland but it says "ROLINE RS232 kabel,DB9 1,8m"
     
  6. ryanmg

    ryanmg Guest

    yeah i think that is the problem.a null modem is a rs232 cable but it has a difference to a normal rs232 cable.you will have to buy a null modem cable.
     
  7. geezerdub

    geezerdub Guest

    Thanks for your help. Could you tell me were I might buy one of these online
     
  8. ryanmg

    ryanmg Guest

  9. geezerdub

    geezerdub Guest

    Sound man I'll keep you posted
     
  10. geezerdub

    geezerdub Guest

    I think that might be the same cable I have. The connectors are the same colour, does that make a difference
     
  11. ryanmg

    ryanmg Guest

    the rs232 cable looks identical to a null modem cable its the inside that has the difference.
     
  12. geezerdub

    geezerdub Guest

    got the cable. updated to v400 everything fine except some of the channels are garbled
     
  13. sc0user

    sc0user Active member

    Joined:
    May 31, 2007
    Messages:
    13,111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96


    Delete the garbled channels and do a manual scan this should solve the problems.
     
  14. geezerdub

    geezerdub Guest

    no joy. the garbled channels reappear again. im using n*l in dublin.
     
  15. ryanmg

    ryanmg Guest

    what do you mean garbled.
     
  16. geezerdub

    geezerdub Guest

    picture skips with little blocks of green, and the audio skips
     
  17. ryanmg

    ryanmg Guest

    deleting the channel doesn't work.you can't really do anything about the green blocks it just happens sometimes.
     
  18. geezerdub

    geezerdub Guest

    this is actually persistant i cant watch discovery science, chelsea tv. also is the ppv channel,sky box office?
     
  19. ryanmg

    ryanmg Guest

    have you got the cable spilt it could be a weak signal.
     
  20. geezerdub

    geezerdub Guest

    the garbled channels actually work fine on the original n*l box
     

Share This Page