1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Strange Problem with Wii Key

Discussion in 'Nintendo Wii / Wii U' started by josehp603, Oct 3, 2007.

  1. josehp603

    josehp603 Member

    Joined:
    Oct 3, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I intalled recently a wiikey on my wii and it worked fine with the 1.9b firmware and the wii console have the 3.0 one. I burned an meroid image and when i put it it told me that an upgrade was necesary for the game to play and I upgraded it and now only the original games work and when i insert a backup it appears as always but after I press start to start the game it says that there is a problem with the disk, please refer to the manual, and it happens with all my backups now. Someone else have been through the same problem??
     
  2. josehp603

    josehp603 Member

    Joined:
    Oct 3, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    any thoughts on my problem?
     
  3. NDarkness

    NDarkness Regular member

    Joined:
    Jun 12, 2006
    Messages:
    2,976
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    What's the region of your Wii and what's the region of the game?
     
  4. josehp603

    josehp603 Member

    Joined:
    Oct 3, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    both are NTSC
     
  5. NDarkness

    NDarkness Regular member

    Joined:
    Jun 12, 2006
    Messages:
    2,976
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Probably something wrong with your Wiikey installation. Check back and see if anything is wrong.
     
  6. josehp603

    josehp603 Member

    Joined:
    Oct 3, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    but at first as i stated in the post, the wiikey worked perfectly playing the backups, it stopped working after it took an update
     
  7. NDarkness

    NDarkness Regular member

    Joined:
    Jun 12, 2006
    Messages:
    2,976
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    Then are you sure it was really NTSC? Maybe it was actually PAL.

    I'm the same as you. 3.0U Wii updated with Metroid Prime 3 update. But everything works fine.
     
  8. josehp603

    josehp603 Member

    Joined:
    Oct 3, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    the original game was rented from blockbuster, so, yes, it is NTSC
     
  9. slibs

    slibs Regular member

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    235
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    When i had to update my wii with 3.0 my backups wouldnt work anymore at all, maybe it was an older modchip i don't know but they replaced it and everything works now, i had to go to the extent of taking it back.
     
  10. josehp603

    josehp603 Member

    Joined:
    Oct 3, 2007
    Messages:
    6
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    mine had 3.0 already. it took another update after that when i inserted the metroid game, and then it was when everything went wrong
     
  11. damage55

    damage55 Member

    Joined:
    Sep 28, 2007
    Messages:
    23
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Other people who did that update said they experienced no problems.

    I suggest checking the chip again. You never know, with the vibration of the drive, a connection could have come loose, or bridged.
     

Share This Page