1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

Problem Subtitle sync

Discussion in 'Subtitle help' started by Desbrina, Aug 27, 2016.

  1. Desbrina

    Desbrina Newbie

    Joined:
    Aug 27, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    I'm trying to add subtitles to some existing Japanese dvds. I have ripped the movie using dvd shrink and followed the guide for adding subs. The subs play fine when added manually the the ripped movie or viewed in subtitle creator, they are in sync correctly, but when i use muxman to add the subs they start off fine but go more out of sync the longer the movie plays.

    I don't know if its related but when i use pcgdemux i get a video file of 44 minutes and an audio file of 1 hour 3 minutes
     
  2. attar

    attar Senior member

    Joined:
    Jun 17, 2005
    Messages:
    11,512
    Likes Received:
    29
    Trophy Points:
    128
    Is the running time of the actual DVD 63 minutes?
    Are you extracting the video and audio with PgcDemux 'Mode' set 'by PGC'.
    If so, does PGC#-> show the actual running time.
    The m2v output video from PgcDemux is not accurately listed to running time under file properties in Windows Explorer - and I don't know of any player that will show accurate running time.
    But going back to the beginning, you should either rip the disk using DVDFab
    http://www.videohelp.com/software/DVDFab-Decrypter
    or at least use FixVts on the DVD Shrink files before demuxing.
    http://www.videohelp.com/software/FixVTS
     
  3. Desbrina

    Desbrina Newbie

    Joined:
    Aug 27, 2016
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    1
    Yes i'm using the by pcg option
    It shows the movie as 1:03:45

    I've just ripped it dvdfab so will give that a go


    Edit: Made no difference, still has the delay at the end
     
    Last edited: Aug 27, 2016

Share This Page