1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

successful backup of Timesplitters 3: Future Perfect

Discussion in 'PS2 - DVD backup discussion' started by pjfclee, Mar 28, 2005.

  1. pjfclee

    pjfclee Member

    Joined:
    Nov 12, 2004
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    I was wondering if anyone has made a backup of timesplitters 3 future perfect.
    I have never had a problem backing any other game up and i am doing this in the same way. But after swap magic loads up the blue border it just goes to a black screen and stays there.
    i am using good dvds that are always fine for games.
    My swap magic dvd version is 2.0 i dont know if there is any update to that, maybe that could be the problem.
     
  2. pjfclee

    pjfclee Member

    Joined:
    Nov 12, 2004
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    does anyone have any idea.
    please help
     
  3. pro`noob

    pro`noob Regular member

    Joined:
    Jan 20, 2005
    Messages:
    716
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    the same problem i am having with mgs3 it seems.

    is it the PAL version your trying to backup by any chance?
     
  4. pjfclee

    pjfclee Member

    Joined:
    Nov 12, 2004
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    yeah it is the pal version.
     
  5. steimy

    steimy Active member

    Joined:
    Dec 2, 2004
    Messages:
    12,030
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    96
    have you tried loading it with CDLoader or DVDLoader?
    I know the new Swap Magic 3.3 supports PAL games because it has screen settings for it. Not sure about 2.0 though.
     
  6. pjfclee

    pjfclee Member

    Joined:
    Nov 12, 2004
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    maybe i need the new swap magic. can anyone confirm that swap magic 3.3 dvd works for this game.
    I cant use dvd loader becuase my slim ps2 has the tape mod on it and the cd/dvd doesnt stop spinning.
     
  7. Freakshoc

    Freakshoc Member

    Joined:
    Mar 29, 2005
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I can confirm my USA TS3 backup works on my PAL slimline with swap magic 3.3
     
  8. pjfclee

    pjfclee Member

    Joined:
    Nov 12, 2004
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    does that mean your ntsc game works on your pal pstwo?
    where did you get the ntsc version of the game from?
     
  9. pro`noob

    pro`noob Regular member

    Joined:
    Jan 20, 2005
    Messages:
    716
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    possibly some new kind of protection maybe on these games?

    i can boot up a usa mgs3 but not a pal version with swap magic. i will rent out timesplitters this week and give that a try to see if the same happens.
     
  10. dynezxice

    dynezxice Member

    Joined:
    Mar 27, 2005
    Messages:
    82
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    no problem here bootin up a backup of US MGS3!
     
  11. rssmoore

    rssmoore Guest

    Yep, Black screen of death for me also, will try DVD+R Media as DVD-R don't seem to be working for me lately at all. I have SM 3.3 and use good quality discs.

    Is it still possible to play backed up games on the new PS2 Slim. Swap magic and slide tool etc.

    Can someone let me know.
     
  12. pro`noob

    pro`noob Regular member

    Joined:
    Jan 20, 2005
    Messages:
    716
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    sm still works on slim but not with slide tool.
    check the forums here there is a few different methids around
     
  13. pjfclee

    pjfclee Member

    Joined:
    Nov 12, 2004
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    i modded my slim ps2 with the tape mod, but i got it really early and there was no other choice.
    Slim tools is good and really easy todo even though the instructions i used make it look harder then it actually is.
    The only problem with slim tools is the ps2 has to be open at all times, bit annoying.

    And for everyone who cares i got my backup of ts3 working becuase i bought a newer version of swap magic.
     
  14. Kezo

    Kezo Member

    Joined:
    Mar 28, 2005
    Messages:
    10
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I backed up my PAL MGS3 fine. Just open nero, select DVD, select Copy Disk, Press Next, boom it copys fine.

    I use Imation DVD+R disk.
     
  15. MrSheep11

    MrSheep11 Member

    Joined:
    Apr 4, 2005
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    I'm struggling here. The NTSC version I have works fine on my PAL PS2 but when I try the PAL copy it just stays on the black screen. (By the way, I have to get a PAL version because the TV I play my PS2 on is old and doesn't support NTSC signal)

    I tried burning CogSwapLoader or whatever swapmagicfix says to do but I just get a bright red screen after I boot it with SwapMagic 3.0 CD. Help?
     
  16. pjfclee

    pjfclee Member

    Joined:
    Nov 12, 2004
    Messages:
    34
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    16
    my timesplitters 3 only owrked with dvd version 3.3 it just stayed at the black screen with version 2.0.

    If your trying 2.0, have a look at upgrading.

    If not then see what happends if you leave the black screen a little while longer.
    Also try burning it at a slower speed and maybe look at a better quality dvd.
     
  17. paddymail

    paddymail Regular member

    Joined:
    Apr 4, 2005
    Messages:
    1,813
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    46
    I have brilliant backups of both timesplitters 3 future perfect and metal gear solid 3.
    both times i just used dvddecryter to copy the iso and nero to burn the image at 8 speed.
    my ps2 is version4 with a fliptop and swapmagic 3.3..
    I've found that it helps to burn the image at a higher speed, I too had those sort of problems when burning at slower speeds sometimes... sometimes the backup would load very slowly, had faults with cgi etc.... don't get them now using above method.

    hope that helps
     
  18. t-traxxx

    t-traxxx Regular member

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    you people are lazy...put a fuckin chip in your ps2 and you won't have any problems! =Þ
     
  19. MrSheep11

    MrSheep11 Member

    Joined:
    Apr 4, 2005
    Messages:
    5
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    It's not laziness mate, it's me having no money. ;)

    I guess I'll try getting Swap Magic 3.x I'm in the UK so if anyone can suggest the best place to prevent draining my pockets I'd be grateful.
     
  20. t-traxxx

    t-traxxx Regular member

    Joined:
    Aug 2, 2004
    Messages:
    111
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    once you read through some of these ps2 forums, why would you still want to get swap magic? i've seen atleast 2 dozen people have problems with different games with swap magic that work absolutely perfect for me.

    you can actually get a mod chip for less than swap magic. check out some websites

    i would recommend the duo se chip. it's one of the easier ones to install
     

Share This Page