1. This site uses cookies. By continuing to use this site, you are agreeing to our use of cookies. Learn More.

sudden problem with nero 6

Discussion in 'DVD±R for advanced users' started by chillout8, Feb 27, 2005.

  1. chillout8

    chillout8 Guest

    I've been using nero 6 and anydvd with an iomega x16 external drive succesfully for months, Ive always been able to burn from start to finish in about 15 mins at x4
    or 7 mins if I use x8....until a couple of weeks ago - for no apparent reason an average dvd now takes over 40 mins!....have tried defrag and checked for virus etc- i have about 1gb memory with plenty spare
    any ideas anyone??? would much appreciate any guidance
     
  2. larrylje

    larrylje Active member

    Joined:
    Jan 4, 2005
    Messages:
    12,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    Check and make sure your DVD drive is still in DMA mode and not in PIO mode. Do this to see.

    Click start/control panel/System icon/Hardware Tab/Device Manager/IDE ATA/ATAPI Controler

    Then right click on each IDE channel and click properties then click the Advanced setting Tab and there you should bebale to change the DMA and PIO Mode settings. Make sure it is in DMA mode.

    If it is in PIO mode and wont let you change it to DMA mode then delete your DVD drive and restart and windows should reset it to DMA mode.
     
    Last edited: Feb 27, 2005
  3. chillout8

    chillout8 Guest

    thanks for reply - checked and all were set to DMA
    Ive noticed the the computer cant do anything else whilst
    burning now, whereas before i could...its like i have not enough memory despite having more than half a gig available still....maybe just need a new pc (this ones 2 years old)
     
  4. indienemo

    indienemo Guest

    Im having this problem burning mini dvd-r's, it usually gets to about 60-80% then crashes my laptop, its a slim toshiba drive and nero v. 6608, cheers
     
  5. larrylje

    larrylje Active member

    Joined:
    Jan 4, 2005
    Messages:
    12,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    @chillout8

    Try uninstalling your DVD/CD drives and have windows reinstall them. Somtimes they show running in DMA mode but really are running in PIO mode. So give that a try and see if it fixes your problem.
     
  6. chillout8

    chillout8 Guest

    could be onto something here - after deleting/reinstalling - the secondary IDE channel on device 0 is reading transfer mode "DMA if available" but current transfer mode is saying "PIO mode", unfortunately I cant change it - have tried deleting/reinstalling again but still the same - any ideas?
     
  7. larrylje

    larrylje Active member

    Joined:
    Jan 4, 2005
    Messages:
    12,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    did you unisntall the secondary IDE channel Or was it the DVD drive you uninstalled? Try uninstaling the Secondary IDE channel restart and windows should reinstall the IDE channel.
     
  8. chillout8

    chillout8 Guest

    did just that and ....works perfectly again!!
    thanks larry...ur awesome
     
  9. indienemo

    indienemo Guest

    (_|_)*kiss* hehe, Larry help me now!
     
    Last edited by a moderator: Mar 1, 2005
  10. larrylje

    larrylje Active member

    Joined:
    Jan 4, 2005
    Messages:
    12,506
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    @indienemo

    helps ya by sticking my foot up your (_|_) hehe J/K

    Anyway at the remark saying
    Thanks for the compliment.

    But I have to give credit to others for my knowledge of this stuff in this forum.

    This is 1 of the best fourms around. I even find myself reading threads that dosent pertain to a problem im having I just read them so i can learn more and know what to do if the problem ever occured. So keep up the good work your all awesome in my book. And hail to the king of the forum Scuba Pete "bows"
     
  11. 0ptimus

    0ptimus Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ok, maybe someone can help me as well. I'm pretty confused on this one. First what I'm using. Dell 8400 3.0ghz 512mb ram with Dvd reader and seperate DVD burner, running Nero Ultra Edition, using Linkyo 8x DVD+R.
    Now to the problem. Basically I can't burn DVD's anymore. When I got the computer about a month ago I could back up DVD's from the reader to the burner using the Nero Recode app using "Burn at Once".
    I haven't tried to burn any in awhile and just tried again last night and went through 8 discs without success. Would start burning partially then get a disc burn error (until no I've had no bad discs from this batch of dvd's) I tried some things like using a restore point, deleted some programs (alcohol, liquid) I reinstalled DVD43FREE and AnyDVD and Nero. Tried just using AnyDVD and Just DVD43. Tried different movies (the other night I tried to backup a backup and it failed twice now that I think of it, but I was busy and didn't think anything of it and dropped it) Then got Psycho to burn through, then tried Pete's Dragon again (I know I know, but it's for the younger ones) and got burn error again. It was 2 something in the a.m. so I just quit tryin last night. Any ideas? I did try encoding to the hard disk and that worked fine.
    Sorry this is so long for a first post. But your help will be greatly appreciated!
     
  12. creaky

    creaky Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Messages:
    31,683
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    96
    @Optimus - we need a relevant section of your Nero log, minus your serial number which begins with 1A21 or similar. This would show if you had crap media, DMA status, firmware of burner, free memory etc etc
     
  13. LivnDGirl

    LivnDGirl Regular member

    Joined:
    Dec 30, 2004
    Messages:
    205
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    26
    Also there is a thread on newbies forum relating to dell 8400's and problems with oem dvd drives.

    Might search for it and see if it pertains as well.
     
  14. 0ptimus

    0ptimus Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ok, here is my log finally got it. I'm not sure which part is the relevant section so here is the whole thing.

    ********** Nero Recode 2 **********

    Version: 2.0.0.18



    1a23-****-****-****-****-****

    Project type: Copy entire DVD
    Target size: DVD5 (2282925)

    Burn settings:
    Target: PHILIPS DVD+-RW DVD8631
    Number of copies: 1
    Write speed: 0 KB/s
    Temp folder: C:\Documents and Settings\*****\My Documents\Nero Recode (99784642560 bytes free)
    Direct burning: true
    Target media: DVD
    Shutdown when finished: false
    Advanced Analysis: false

    15:20:34 File burn_dvdfiles.cpp, Line 235
    Compile DVD: init

    VTS_01 Menus Vobs [122 vobus] 1.95MB -> 1.95MB [R 1.00]
    Video: 0.30MB, extra: 1.65MB
    Audio: 1 streams
    0. Dolby Digital 2-ch Unspecified 1.36MB [enabled]
    Subpicture: 1 streams
    0. Unspecified 0.05MB [enabled]

    VTS_01 Title Vobs [10363 vobus] 3330.87MB -> 3327.60MB [R 1.00]
    Video: 3186.52MB, extra: 141.08MB
    Audio: 4 streams
    0. Dolby Digital 1-ch English 70.09MB [enabled]
    1. Dolby Digital 5.1-ch Unspecified 0.00MB [disabled]
    2. Dolby Digital 5.1-ch Unspecified 0.00MB [disabled]
    3. Dolby Digital 2-ch English 49.01MB [enabled]
    Subpicture: 3 streams
    0. English 1.74MB [enabled]
    1. French 1.53MB [disabled]
    2. Spanish 1.74MB [disabled]

    15:20:34 File burn_dvdfiles.cpp, Line 1146
    Compile DVD: begin copy 1

    15:20:35 File NeroRecorderBase.cpp, Line 534
    Writing to disc: DVD+R

    15:20:35 File NeroRecorderBase.cpp, Line 548
    Free capacity on disc: 2283085 sectors (2295104)

    15:20:35 File NeroRecorder.cpp, Line 623
    Estimated filesystem size: 544

    15:20:35 File NeroRecorder.cpp, Line 625
    Burn process started

    15:20:35 File burn_dvdfiles.cpp, Line 452
    Compile DVD: burning 2283022 sectors (1704821 required)

    15:20:35 File burn_dvdfiles.cpp, Line 649
    Compile DVD: adjust target size to 4459.03MB (3329.73MB obtained)

    15:20:35 File burn_dvdfiles.cpp, Line 522
    Compiling DVD Volume started

    15:21:04 File NeroRecorder.cpp, Line 366
    Reserved fragment at 0. Length: 592

    15:21:04 File NeroRecorder.cpp, Line 1383
    Reserved start fragment at 0

    15:21:04 File NeroRecorder.cpp, Line 366
    Reserved fragment at 592. Length: 64

    15:21:04 File NeroRecorder.cpp, Line 990
    Writing VTS_01_0.VOB at sector 656

    15:21:04 File vob_record.cpp, Line 648
    DirectBurn offset: VTS_01_0.VOB 112

    15:21:06 File burn_dvdfiles.cpp, Line 1061
    Compile DVD: finished VTS_01 Menus Vobs

    VTS_01 Menus Vobs:
    Original 1.95MB -> Expected 1.95MB -> Output 1.95MB
    Finished error -0.00MB
    Ratio encoded = 0
    Original encoded = 122
    Slide encoded = 0
    StillImage encoded = 0
    Output extra size = 1.65MB
    Source video size = 0.30MB
    Pictures Modified [I 0] [P 0] [B 0]

    15:21:07 File NeroRecorder.cpp, Line 1858
    Finished writing file VTS_01_0.VOB of size 2048000 bytes (1000 sectors)

    15:21:26 File NeroRecorder.cpp, Line 990
    Writing VTS_01_1.VOB at sector 1656

    15:21:26 File vob_record.cpp, Line 648
    DirectBurn offset: VTS_01_1.VOB 1112

    3:27:05 PM #1 SCSI -1064 File Cdrdrv.cpp, Line 1442

    SCSI Exec, HA 1, TA 1, LUN 0, buffer 0x02105000

    Status: 0x04 (0x01, SCSI_ERR)

    HA-Status 0x00 (0x00, OK)

    TA-Status 0x02 (0x01, SCSI_TASTATUS_CHKCOND)

    Sense Key: 0x05 (KEY_ILLEGAL_REQUEST)

    Sense Code: 0x21

    Sense Qual: 0x02

    CDB Data: 0x2A 0x00 0x00 0x02 0xF4 0x30 0x00 0x00 0x20 0x00 0x00 0x00

    Sense Data: 0x71 0x00 0x05 0x00 0x00 0x00 0x00 0x12

    0x00 0x00 0x00 0x00 0x21 0x02




    15:27:05 File NeroRecorder.cpp, Line 1606
    Failed to write 144 sectors at 193520

    15:27:05 File NeroRecorder.cpp, Line 1757
    Failed to write file to disc

    15:27:07 File NeroRecorder.cpp, Line 3072
    Disc info:
    Partitions: 0

    TotalCapacity: 2295104, FreeCapacity: 2295104, Next writable address: 193568
    Number of fragments: 3
    Fragment 1 (reserved, blank), session: 1
    start: 0, next writable address: 576
    Fragment 2 (reserved, blank), session: 1
    start: 592, next writable address: 640
    Fragment 3 (), session: 1
    start: 656, next writable address: 193568


    ----- Begin NeroAPI error log -----

    1a23****************



    Windows XP 5.1

    IA32

    WinAspi: -

    ahead WinASPI: File 'C:\Program Files\Ahead\NeroVision\NeroFiles\Wnaspi32.dll': Ver=2.0.1.59, size=160016 bytes, created 12/16/2003 8:18:06 PM

    Nero API version: 6.3.1.18

    Using interface version: 6.3.0.6

    Installed in: C:\Program Files\Ahead\NeroVision\NeroFiles\

    Application: Ahead\Nero Recode

    Recorder: <PHILIPS DVD+-RW DVD8631> Version: CD21 - HA 1 TA 1 - 6.3.1.18

    Adapter driver: <atapi> HA 1

    Drive buffer : 2048kB

    Bus Type : via Inquiry data (1) -> ATAPI, detected: ATAPI

    Connected to MMC as unknown drive with class-nr : 11

    Drive is autodetected - recorder class: DVD+R9 DL recorder



    === Scsi-Device-Map ===

    DiskPeripheral : ST3160023AS iaStor Port 0 ID 0 DMA: On

    CdRomPeripheral : HL-DT-ST DVD-ROM GDR8163B atapi Port 1 ID 0 DMA: Off

    CdRomPeripheral : PHILIPS DVD+-RW DVD8631 atapi Port 1 ID 1 DMA: Off



    === CDRom-Device-Map ===

    HL-DT-ST DVD-ROM GDR8163 D: CDRom0

    PHILIPS DVD+-RW DVD8631 E: CDRom1

    =======================



    AutoRun : 1

    Excluded drive IDs:

    WriteBufferSize: 74448896 (0) Byte

    ShowDrvBufStat : 0

    BUFE : 0

    Physical memory : 510MB (522332kB)

    Free physical memory: 219MB (224664kB)

    Memory in use : 56

    Uncached PFiles: 0x0

    Use Static Write Speed Table: 0

    Use Inquiry : 1

    Global Bus Type: default (0)

    Check supported media : Disabled (0)



    16.4.2005

    NeroAPI

    3:20:35 PM #1 Text 0 File DlgWaitCD.cpp, Line 246

    Last possible write address on media: 2295103 (510:01.28, 4482MB)

    Last address to be written: -1 ( 0:00.-1, 0MB)



    3:20:35 PM #2 Text 0 File DlgWaitCD.cpp, Line 258

    Write in overburning mode: NO



    3:20:35 PM #3 Text 0 File DlgWaitCD.cpp, Line 2143

    Recorder: PHILIPS DVD+-RW DVD8631, Media type: DVD+R



    3:20:35 PM #4 Text 0 File DlgWaitCD.cpp, Line 419

    >>> Protocol of DlgWaitCD activities: <<<

    =========================================



    3:20:35 PM #5 SCSI -1066 File Cdrdrv.cpp, Line 1188

    SCSI Exec, HA 1, TA 1, LUN 0, buffer 0x025B6000

    Status: 0x04 (0x01, SCSI_ERR)

    HA-Status 0x00 (0x00, OK)

    TA-Status 0x02 (0x01, SCSI_TASTATUS_CHKCOND)

    Sense Key: 0x05 (KEY_ILLEGAL_REQUEST)

    Sense Code: 0x24

    Sense Qual: 0x00

    CDB Data: 0xAD 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x20 0x08 0x04 0x00 0x00

    Sense Data: 0x70 0x00 0x05 0x00 0x00 0x00 0x00 0x12

    0x00 0x00 0x00 0x00 0x24 0x00



    3:20:35 PM #6 SCSI -1066 File Cdrdrv.cpp, Line 1188

    SCSI Exec, HA 1, TA 1, LUN 0, buffer 0x03BAF324

    Status: 0x04 (0x01, SCSI_ERR)

    HA-Status 0x00 (0x00, OK)

    TA-Status 0x02 (0x01, SCSI_TASTATUS_CHKCOND)

    Sense Key: 0x05 (KEY_ILLEGAL_REQUEST)

    Sense Code: 0x24

    Sense Qual: 0x00

    CDB Data: 0xAD 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x08 0x03 0x00 0x00

    Sense Data: 0x70 0x00 0x05 0x00 0x00 0x00 0x00 0x12

    0x00 0x00 0x00 0x00 0x24 0x00



    3:20:35 PM #7 ISO9660GEN -11 File geniso.cpp, Line 3899

    First writeable address = 0 (0x00000000)



    3:20:35 PM #8 ISO9660GEN -11 File geniso.cpp, Line 3899

    First writeable address = 0 (0x00000000)



    3:20:35 PM #9 SCSI -1066 File Cdrdrv.cpp, Line 1188

    SCSI Exec, HA 1, TA 1, LUN 0, buffer 0x025B6000

    Status: 0x04 (0x01, SCSI_ERR)

    HA-Status 0x00 (0x00, OK)

    TA-Status 0x02 (0x01, SCSI_TASTATUS_CHKCOND)

    Sense Key: 0x05 (KEY_ILLEGAL_REQUEST)

    Sense Code: 0x24

    Sense Qual: 0x00

    CDB Data: 0xAD 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x08 0x04 0x00 0x00

    Sense Data: 0x70 0x00 0x05 0x00 0x00 0x00 0x00 0x12

    0x00 0x00 0x00 0x00 0x24 0x00



    3:20:35 PM #10 Text 0 File DVDPlusRW.cpp, Line 621

    Start write address at LBA 0

    DVD high compatibility mode: Yes



    3:20:35 PM #11 SCSI -1066 File Cdrdrv.cpp, Line 1188

    SCSI Exec, HA 1, TA 1, LUN 0, buffer 0x04773000

    Status: 0x04 (0x01, SCSI_ERR)

    HA-Status 0x00 (0x00, OK)

    TA-Status 0x02 (0x01, SCSI_TASTATUS_CHKCOND)

    Sense Key: 0x05 (KEY_ILLEGAL_REQUEST)

    Sense Code: 0x24

    Sense Qual: 0x00

    CDB Data: 0xAD 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x20 0x08 0x04 0x00 0x00

    Sense Data: 0x70 0x00 0x05 0x00 0x00 0x00 0x00 0x12

    0x00 0x00 0x00 0x00 0x24 0x00



    3:20:35 PM #12 SCSI -1066 File Cdrdrv.cpp, Line 1188

    SCSI Exec, HA 1, TA 1, LUN 0, buffer 0x03BAF538

    Status: 0x04 (0x01, SCSI_ERR)

    HA-Status 0x00 (0x00, OK)

    TA-Status 0x02 (0x01, SCSI_TASTATUS_CHKCOND)

    Sense Key: 0x05 (KEY_ILLEGAL_REQUEST)

    Sense Code: 0x24

    Sense Qual: 0x00

    CDB Data: 0xAD 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x08 0x03 0x00 0x00

    Sense Data: 0x70 0x00 0x05 0x00 0x00 0x00 0x00 0x12

    0x00 0x00 0x00 0x00 0x24 0x00





    Existing drivers:

    File 'Drivers\ADPU160M.SYS': Ver=v3.60a (Lab01_N(johnstra).010529-2218), size=101888 bytes, created 8/17/2001 4:07:32 PM

    File 'Drivers\PXHELP20.SYS': Ver=2.03.16a, size=20576 bytes, created 8/2/2004 4:03:00 AM (Prassi/Veritas driver for win 2K)



    Registry Keys:

    HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WinLogon\AllocateCDROMs : 0 (Security Option)




    ----- End NeroAPI error log -----


    15:27:19 File NeroRecorder.cpp, Line 1999
    Burn process failed

    15:27:19 File burn_dvdfiles.cpp, Line 304
    Compile DVD: exit




    And I did a search for the forum on the 8400 problem couldn't find it, but I'm going to look again now. Thanks everyone!
     
    Last edited: Apr 22, 2005
  15. creaky

    creaky Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Messages:
    31,683
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    96
    have had a couple quick glances thru your log, and have re-read your original post. One suggestion i would make (not too expertly as i've just got back from pub!), would be to have the burner internally and the dvd-rom externally. From what i've read (and i still don't fully know the answer), you can't (or don't need to) set DMA for external USB drives. For my personal experience, whether or not DMA for (external devices) has been a moot point, as i rip from my (external USB2) dvd-rom and get v good results from it, ie nearly all my movies are ripped via this dvd-rom (i rip a lot of movies most days btw) and nearly all my rips are done in 15mins flat. Then my burns are done on my (DMA set quite happily) internal dvd burner at 4x. 15mins always for burning.
    I believe your media are of a questionable quality.
    can't determine if you were writing to fast (ie can't tell if you're burning at 8x, maybe you could try 4x)

    . Don't know why that's the only reference to write speed in your log.

    Now you say some of your discs worked fine, i presume this means 'burned' fine, which doesn't guarantee they'll play fine, but then again i bet the kids have watched them ok.

    So, i would swap the 2 drives round first of all, remove all the different burning related apps (noting serial numbers of course) and start again from scratch, enabling dma on the (hopefully internal) burner. Plus the media looks questionable, but at least if you burn at 4x or lower we can start to get you burning again..
     
  16. arniebear

    arniebear Active member

    Joined:
    Jan 2, 2005
    Messages:
    8,638
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    96
    I would also go to the nero homepage and update your program, you are a little behind.

     
  17. 0ptimus

    0ptimus Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Thanks everyone for your help! I must admit though that I'm not quite sure what you mean by the whole Internal/External part. They are both internal drives that came with the computer. Do you mean take one out and put it in a housing? I really don't want to do that. And the media while being cheap (Linkyo 8X DVD+R) it has worked (yes burned correctly is what I mean)97% of the time for me and is still working on my Mad Dog burner connected to my laptop. And prior to this problem occuring had been working (burning) perfectly with no coasters on my 8400 at home. Thats what throws me off, is that it was working fine and then, nothing. I could understand bad media for a few burns but 10 in a row now? And when I take a disc in my other set up (laptop + Mad Dog Burner) it works. Frustrating. That's odd about the 0X write speed, I didn't even notice that. Is there any programs that you know of that I can diagnose my burner with to make sure it's at least functioning? Nero doesn't seem to be to thorough and checks the media only from what I see.
    I forgot about the update for the program, I'm going to try that next, only problem is that computer isn't connected to the internet so I'm not quite sure how to do it.
    I'm going to try again and see if I can get a new log.
    Thanks again everyone for all your help!
     
  18. creaky

    creaky Moderator Staff Member

    Joined:
    Jan 14, 2005
    Messages:
    31,683
    Likes Received:
    1
    Trophy Points:
    96
    @Optimus - you could download the Nero update via your internet-able pc, then copy over to burner pc. As for questionable media, it creates a need for forums like this !!. I myself no longer have DVD burning issues now that i use v good media (i came to afterdawn not so many months ago as a dvd noob, experiencing problems that were due to crappy media).
    Dunno if updating firmware was mentioned earlier in the post already btw, but a proper Nero log should flush all that out..

    You can test burnt discs with freely downloadable progs such as dvdinfopro, which can do crc error tests, speed tests etc. nero comes with a few utils that are quite handy too.


     
    Last edited: May 4, 2005
  19. 0ptimus

    0ptimus Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ok, good news and bad news, at least for me. Got my 8400 working again burned 2 correctly back to back. I updated and used TDK media, going to try my linkyo's tonight. But at least I know the drive works.
    Onto the bad, I had a problem this morning backing up American Pie on my 5150 laptop with Mad Dog burner which has been perfect the whole time. Here's what I tried: 1st tried TDK 8X media using burn-at-once, partially burned then errored out (I think I saved this log). 2nd, updated Nero (hadn't updated yet on this machine as it was working fine) used new 8x TDK with burn-at-once. Now it errored out but never actually started writing to disc. So... 3rd Used same disc again, started burning got to 99% done and errored. 4th, tried Linkyo disc, burn-at-once, burned all the way till it said 11 seconds remaining and errored out. Here is the error log from that session
    ----- Begin NeroAPI error log -----

    1a23*********************



    Windows XP 5.1

    IA32

    WinAspi: -

    ahead WinASPI: File 'C:\Program Files\Ahead\NeroVision\NeroFiles\Wnaspi32.dll': Ver=2.0.1.74, size=164112 bytes, created 10/26/2004 6:35:34 PM

    Nero API version: 6.6.0.12

    Using interface version: 6.6.0.8

    Installed in: C:\Program Files\Ahead\NeroVision\NeroFiles\

    Application: Ahead\Nero Recode
    Internal Version: 6, 6, 0, 12c


    Recorder: <MAD DOG MD-16XDVD9> Version: 2.F6 - HA 2 TA 0 - 6.6.0.12

    Adapter driver: <> HA 2

    Drive buffer : 2048kB

    Bus Type : default (0) -> ATAPI, detected: ?



    === Scsi-Device-Map ===

    CdRomPeripheral : HL-DT-ST RW/DVD GCC-4241N atapi Port 0 ID 0 DMA: On

    DiskPeripheral : ST9100823A atapi Port 1 ID 0 DMA: On



    === CDRom-Device-Map ===

    HL-DT-ST RW/DVD GCC-4241N D: CDRom0

    MAD DOG MD-16XDVD9 E: CDRom1

    =======================



    AutoRun : 1

    Excluded drive IDs:

    WriteBufferSize: 74448896 (0) Byte

    ShowDrvBufStat : 0

    BUFE : 0

    Physical memory : 511MB (523624kB)

    Free physical memory: 260MB (266780kB)

    Memory in use : 49

    Uncached PFiles: 0x0

    Use Inquiry : 1

    Global Bus Type: default (0)

    Check supported media : Disabled (0)



    6.5.2005

    NeroAPI

    11:05:33 AM #1 Phase 175 File APIProgress.cpp, Line 276

    Finalizing disc started



    11:05:33 AM #2 ISO9660GEN -11 File geniso.cpp, Line 3293

    First writeable address = 0 (0x00000000)



    11:05:33 AM #3 ISO9660GEN -11 File geniso.cpp, Line 3293

    First writeable address = 0 (0x00000000)



    11:05:33 AM #4 Text 0 File BurnAtOnceRecorder.cpp, Line 3247

    Writing filesystem of size 1146880 at sector 0



    11:05:33 AM #5 Text 0 File BurnAtOnceRecorder.cpp, Line 2943

    Writing VIDEO_TS.IFO at sector 560



    11:05:33 AM #6 Text 0 File BurnAtOnceRecorder.cpp, Line 3171

    Writing VIDEO_TS.VOB at sector 576



    11:05:35 AM #7 Text 0 File BurnAtOnceRecorder.cpp, Line 2971

    Writing VIDEO_TS.BUP at sector 1584



    11:05:44 AM #8 SCSI -1176 File Cdrdrv.cpp, Line 1182

    SCSI Exec, HA 2, TA 0, LUN 0

    Status: 0x04 (0x01, SCSI_ERR)

    HA-Status 0x00 (0x00, OK)

    TA-Status 0x02 (0x01, SCSI_TASTATUS_CHKCOND)

    Sense Key: 0x05 (KEY_ILLEGAL_REQUEST)

    Sense Code: 0x72

    Sense Qual: 0x03

    CDB Data: 0x5B 0x01 0x05 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00 0x00

    Sense Data: 0x70 0x00 0x05 0x00 0x00 0x00 0x00 0x0A

    0x00 0x00 0x00 0x00 0x72 0x03



    11:05:44 AM #9 CDR -1176 File SessionUtils.cpp, Line 49

    Session fixation error



    11:05:44 AM #10 Phase 176 File APIProgress.cpp, Line 276

    Finalizing the disc failed



    11:05:44 AM #11 Text 0 File BurnAtOnceRecorder.cpp, Line 3629

    Disc info:

    Partitions: 0



    11:05:47 AM #12 Phase 38 File APIProgress.cpp, Line 276

    Burn process failed at 2.4x (3,324 KB/s)





    Existing drivers:

    File 'Drivers\InCDfs.SYS': Ver=4, 3, 11, 1, size=99456 bytes, created 1/3/2005 11:33:44 AM (InCD4 driver for win NT/2K/XP)

    File 'Drivers\InCDpass.SYS': Ver=4, 3, 11, 1, size=28928 bytes, created 1/3/2005 11:33:24 AM (InCD4 driver for win NT/2K/XP)

    File 'Drivers\InCDrec.SYS': Ver=4, 3, 11, 1, size=8704 bytes, created 1/3/2005 11:33:46 AM (InCD4 driver for win NT/2K/XP)



    Registry Keys:

    HKLM\Software\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WinLogon\AllocateCDROMs : 0 (Security Option)




    ----- End NeroAPI error log -----

    I'm not quite sure what it all means, the only thing I make out is that the finalization failed. I'm also not sure why it's starting the burn process at 2.4X when I start a burn-at-once session it used to say 2 things "compiling DVD volume started...." and "Burn process stared (or something like that). Now since the update it includes the speed of 2.4X although both brands of media I am using ar 8X. Is this just because thats the speed the Burn-at-once feature burns at due to buffering a such? Or is this another problem I have to fix? Thanks again for all your help, I'd be stuck if it wasn't for great help and ideas I'm getting here!
     
  20. 0ptimus

    0ptimus Member

    Joined:
    Apr 12, 2005
    Messages:
    9
    Likes Received:
    0
    Trophy Points:
    11
    Ok, now American Pie 2 and The Abyss did the same thing. So I don't think it's some kind of copy protection. This ticks me off, I just get my one at home working and now my main machine goes down. It was working fine yesterday did 7 movies turned off the laptop went home. Turned it on to check if a dvd my dad made of 7 audio files could be seen on my computer (his is Apple) saw that it could and turned it off. Came in to work today, set up the computer and can't even burn 1! I don't get it, I didn't change anything. Please help! Ahh!
    I'm trying The Abyss again using Advanced Analysis to see how it does.
    Oh and I do have the latest versions of Nero and AnyDVD.

    Oh and I forgot to put this in the last message, when I imported the first American Pie, I was looking through the movie in Nero seeing if they put any bad clips in (IE The boy in green shorts from Bourne Supremacy {I think it was that movie}) and in the unrefrenced materials the only thing there was 1 clip, and it was a language selection for Return of the Mummy, portugese and somethin else. Now I did copy that movie yesterday so I don't know. I checked my NeroRecode folder and it was empty. I don't know, computers suck sometimes.
     
    Last edited: May 6, 2005

Share This Page